Παρέμβαση στο σπίτι της Χρυσάνθης

Παρέμβαση στο σπίτι της Χρυσάνθης Μπόνου, διευθ. συμβούλου της ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2024

Παρέμβαση στο σπίτι της Χρυσάνθης Μπόνου, διευθύνουσας συμβούλου της ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων & Τροφίμων, στο Χαλάνδρι.

Η ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. θεωρείται μια από τις “ηγετικές βιομηχανικές δυνάμεις” του ντόπιου κεφαλαίου, πιο συγκεκριμένα κυρίως στην παραγωγή και το εμπόριο ελαιόλαδου, μεταξύ άλλων ειδών τροφίμων.

Όλως τυχαίως, για το 2022 καταγράφηκε άνοδος σε σχέση με το 2021 στον συνολικό τζίρο της ΜΙΝΕΡΒΑ, της τάξης του 15%. Από 59,65 εκατομμύρια για το 2021, έφτασε στα 68,6 για το 2022, ενώ παράλληλα οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 22%, ήτοι 10,3 εκατομμύρια.

Μια ακόμα εταιρεία, δηλαδή, σε έναν καίριο τομέα της παραγωγής, αυτόν των τροφίμων, που εμφανίζει “απρόσμενα κέρδη”.

Την ίδια στιγμή που όλοι εμείς οι προλετάριοι και οι προλετάριες, όχι μόνο “απρόσμενα κέρδη” δεν φαίνεται να έχουμε, αλλά όλο και περισσότερες ζημιές.

Μονάχα που δεν είναι απρόσμενες, αλλά επαναλαμβανόμενες και στοχευμένες, αναπόσπαστο κομμάτι του εκμεταλλευτικού συστήματος στο οποίο ζούμε.

Όλο και περισσότερες εταιρείες, είτε του διεθνούς, είτε του ντόπιου κεφαλαίου, σε κρίσιμους για την κοινωνία παραγωγικούς τομείς (τρόφιμα, ενέργεια, υγεία, στέγαση), βλέπουμε αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους, και τα αυξάνουν στις πλάτες μας με την απαραίτητη κρατική συνεισφορά.

Ενώ η πλειοψηφία, η βάση της κοινωνίας, ματώνει για να αντεπεξέλθει στις βασικές της ανάγκες, πολλές από τις οποίες μοιάζουν με πολυτέλεια. Διότι, αν βασικά αγαθά, οπως το λάδι, “έχει γίνει χρυσός” και πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ με αντικλεπτικά , αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Ότι γνωρίζουν πως μας κλέβουν. Το γνωρίζουν καλά, και το κάνουν ακόμη καλύτερα. Και με τα αντικλεπτικά στο λάδι δείχνουν ότι φοβούνται την οργή μας, φοβούνται μην απλώσουμε το χέρι και πάρουμε αυτό που μας ανήκει. Αυτοί που καθημερινά απλώνουν το χέρι στις τσέπες μας και τις αδειάζουν.

Ας γνωρίζουμε, λοιπόν, πως πίσω από τις τράπεζες που λέγονται σούπερ μάρκετ, κρύβονται μεγαλύτερα αρπακτικά, όπως οι τραπεζίτες του ελαιόλαδου, ή κοινώς λαδέμποροι.

Αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν. Και φρένο στις φάμπρικες κλοπής του λαϊκού εισοδήματος, μόνο με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να βάλουμε.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ