Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Κάλεσμα σε μικροφωνική

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Κάλεσμα σε μικροφωνική

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, 2024

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Κάλεσμα σε μικροφωνική συγκέντρωση, 17/01, 12:00, πρυτανεία ΕΚΠΑ.

Ύστερα από την σύγκλιση των μαζικών φοιτητικών συμβουλίων και των φοιτητικών οργάνων βάσης αποφασίστηκαν από κοινού οι μαζικές καταλήψεις και οι ενεργές κινητοποιήσεις από το φοιτητικό κίνημα κατά της έλευσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η πρόθεση για πρόσβαση στην εκπαίδευση για “λίγους και εκλεκτούς” έχει γίνει τελείως αντιληπτή κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΝΔ είτε πρόκειται για την θητεία της Κεραμέως, είτε για την τρέχουσα του Πιερρακάκη, έπειτα από μια σειρά προκλητικών μέτρων που κατέστησαν την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση άπιαστο όνειρο για δεκάδες χιλιάδες μαθητές. Από την ελάχιστη βάσης εισαγωγής,τους συντελεστές των πανεπιστημίων, η ήδη δύσκολη και μη αξιοκρατική διαδικασία των πανελλαδικών μετατράπηκε σε εφιάλτη για τις οικογένειες της τάξης μας που μοχθούν για να καταφέρουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Ταυτόχρονα τα σχέδια όσον αφορά την καταστολή και τη φίμωση των ιδεών δεν στέριωσαν, καθώς έπειτα από μαζικές κινητοποιήσεις η πανεπιστημιακή αστυνομία έμεινε στα χαρτιά .

Φτάνουμε στο σήμερα, με το κράτος και το κεφάλαιο να ρίχνουν το τελευταίο τους χαρτί, νομίζοντας πως κρύβουν κάποιον άσο στο μανίκι τους, με την άφιξη του νομοσχεδίου “περί ελεύθερου Πανεπιστημίου” που ουσιαστικά με την σφραγίδα του εξωτερικού θα εγκαθίστανται ιδιωτικά πανεπιστήμια-αντιπροσωπείες-παρακλάδια στην Ελλάδα με ισάριθμα δικαιώματα με τα δημόσια ΑΕΙ. Αυτό φυσικά παρακάμπτοντας το άρθρο 16, με πρόφαση την καταπολέμηση του brain drain και τη λήξη του δήθεν μονοπωλίου της δημόσιας εκπαίδευσης, ιδρύοντας ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία ξέρουμε όλοι πως δεν απευθύνονται σε όλον τκν κόσμο, η πλειοψηφία του οποίου δεν έχει καλά καλά να πληρώσει τα βασικά προς το ζην, αλλά στους “άριστους”, μια μικρή κάστα ανθρώπων.

Φανερά, όλα τα παραπάνω συνιστούν μια κακοφτιαχμένη συνταγή για τη συνεχόμενη υποβάθμιση των ήδη απαξιωμενων δημοσίων ΑΕΙ που η κυβέρνηση λατρεύει να καταστρέφει.

Δεν θα τους αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στο όλο κακόστημένο εγχείρημα περί έλευσης του “ελεύθερου Πανεπιστημίου” το οποίο το μόνο που θα απελευθερώσει είναι μια ακόμα σειρά επιθέσεων στη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ενώ την ίδια στιγμή, αυτό που κατά βάση θα απελευθερώσει είναι οι τσέπες των κολλεγιαρχών και άλλων ιδιωτών που θα βλέπουν το πανεπιστήμιο σαν μαγαζάκι τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ