Γερμανία – Ερυθρός Σταυρός ένα τσιγάρο δρόμος

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, 2016

Το τελευταίο διάστημα έλαβε χώρα πανελλαδικά ένα κλιμακούμενο σερί επιθέσεων φασιστών σε αυτοοργανομένους χώρους και καταλήψεις. Η φαινομενική ‘απόσυρση’ των ταγμάτων εφόδου των φασιστών λόγο της διεξαγόμενης δίκης της Χρυσής Αυγής φαίνεται να πήρε τέλος. Παράλληλα και ενόψει της εθνικιστικής φιέστας της επετείου των Ιμίων που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους χρυσαυγίτες, είχαμε και τη παρουσία στο κέντρο της Αθήνας δεκάδων ‘εισαγόμενων’ ναζιστών από διάφορες χώρες της Ευρώπης και κυρίως τη Γερμανία. Το εισαγόμενο ναζιστικό καρκίνωμα σουλάτσαρε στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας συνοδευόμενο από έλληνες ομοϊδεάτες τους με αφετηρία το ξενοδοχείο Ερμής στο Σύνταγμα.

Οι αντιφασίστες/-ιες δε μπορούσαν φυσικά να αφήσουν αναπάντητη τη πολλαπλή πρόκληση της παρουσίας ξένων ναζί, της εθνικιστικής φιέστας των Ιμίων και των επιθέσεων που πραγματοποιούνταν σε διάφορα σημεία του κέντρου, μέχρι και τη παραμονή της πορείας των φασιστών. Το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε μια δυναμική απάντηση στους φιλοξενούμενους από την Χρυσή Αυγή γερμανούς ναζί το βράδυ της Πέμπτης τσακίζοντας τους στο Μοναστηράκι (όπου εντοπίστηκαν άμεσα) και στέλνοντας πέντε από αυτούς στο νοσοκομείο.

Τη Παρασκευή 29/01 μια μαζική αντιφασιστική περιπολία 200 ατόμων σε όλο το κέντρο της Αθήνας ανέκοψε το επιχειρούμενο πογκρόμ που προσπάθησε να πραγματοποιήσει η συμμορία των θρασύδειλων ναζίδων. Το Σάββατο ημέρα της πορείας των Ιμίων μια εκ νέου αντιφασιστική περιπολία 200 συντρόφων έφτασε έξω από το ξενοδοχείο Ερμής όπου διμοιρίες των ματ φύλαγαν τους εισαγόμενους ναζί οι οποίοι είχαν κλειστεί στο εν λόγο ξενοδοχείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το βράδυ της Παρασκευής και την πρώτη εμφάνιση των εκατοντάδων αντιφασιστών στο κέντρο, οι Γερμανοί και λοιποί ακροδεξιοί κυκλοφορούσαν συνοδευόμενοι από ομάδες ΟΠΚΕ. Το δε Σάββατο ήταν παντελώς εξαφανισμένοι από τις περιοχές όπου κυκλοφορούσαν πριν. Οι αντιφασίστες αφού αποχώρησαν από το ξενοδοχείο κινήθηκαν στον άξονα Ερμού – Σύνταγμα – Μοναστηράκι – Ψυρρή – Θησείο – Αθηνάς – Ομόνοια . Παράλληλα το απόγευμα της ίδιας μέρας στη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα χρυσαυγίτες είχαν ‘ατυχής συνατήσεις’ με αντιφασίστες.

Η αναβαθμισμένη παρουσία των φασιστών, μέσω και των επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα, απαιτεί την οργανωτική ανασυγκρότηση των αντιφασιστών με τελικό σκοπό όχι απλώς την αναχαίτιση των φασιστικών επιθέσεων, αλλά την εκμηδένιση τους από το δρόμο. Θέλοντας να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος που δίνει μάχες καθημερινά, θα επιχειρήσουμε στο βαθμό που μας αναλογεί τη προαναφερόμενη οργανωτική ανασυγκρότηση κομματιού των αντιφασιστών. Ορμώμενοι από τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν το Σεπτέμβριο του 2012 και τη δημιουργία των μηχανοκίνητων αντιφασιστικών περιπολιών, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στης εξαφάνιση των φασιστών από τους δρόμους και τη διαφαινόμενη επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Υ.Γ. Κάποιοι υπάλληλοι εστιατορίων στο Μοναστηράκι καλό είναι να μην ξαναεμπλακούν σε ιστορίες που δεν τους αφορούν, ειδικά όταν οι κινήσεις τους μπορεί να ερμηνευτούν ως υπερασπιστικές μπρος τους γερμανούς νοσταλγούς του Χίτλερ. Η προειδοποίηση μας την Παρασκευή ας εκληφθεί σοβαρά.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΔΙΣΤΟΜΟ

ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΞ

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ – ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ