Κάλεσμα στη συγκέντρωση-πορεία

Κάλεσμα στη συγκέντρωση-πορεία στο Βόλο 20/01, 12:00

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, 2024

Κάλεσμα στη συγκέντρωση-πορεία στο Βόλο το Σάββατο 20/01, 12:00, πλατεία Ελευθερίας

Ούτε τσιφλικάδες, ούτε αστυνομοκρατία

Ούτε στον Βόλο, ούτε και πουθενά

Τρεισήμισι χρόνια έχουν περάσει από την κρατική δολοφονία του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε, απήχθη και βασανίστηκε από τις δυνάμεις καταστολής, με αποτέλεσμα τον θάνατό του έναν μήνα μετά.

Τρεισήμισι χρόνια μέσα στα οποία οι μηχανισμοί του κράτους συνεχίζουν να προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δολοφονία που διέπραξαν οι ένστολοι μπράβοι του. Μέσα σε αυτό το διάστημα εκτυλίσσεται μία δική παρωδία υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Βόλου, ο οποίος κρατάει την οικογένεια του Βασίλη σε καθεστώς ομηρίας με όπλο τα νομικά πλαίσια. Ομηρία την οποία δημιούργησε μέσω της αυτεπάγγελτης δίωξης των δολοφόνων του Μάγγου με κωμικές κατηγορίες, ενώ την ίδια στιγμή απέρριπτε τη μήνυση της οικογένειας. Χαρακτηριστικό συνεργό στη συγκάλυψη αυτή αποτελεί και η εισαγγελία Εφετών, η οποία με την επανειλημμένη διενέργεια νέων ανακριτικών πράξεων παρεμποδίζει την προσφυγή για την αναβάθμιση των κατηγοριών.

Πάνω από τρεισήμισι χρόνια η ευρύτερη τοπική κοινωνία του Βόλου στοχοποιείται με εντολή των ντόπιων τσιφλικάδων και του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα σχέδια δηλαδή που έχουν τα μεγάλα κοράκια της ενέργειας για την περιοχή και ειδικότερα η LaFarge-ΑΓΕΤ. Μια στοχοποίηση διαρκής, που βρήκε τη βαρβαρότερη έκφρασή της πάνω στον αγωνιστικό ενθουσιασμό και την ειλικρίνεια αλληλεγγύης του Βασίλη.

Αλλεπάλληλοι αγώνες που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να παραγραφούν από τις μεθοδεύσεις του κράτους και της αστικής δικαιοσύνης που το προστατεύει.

Η δίκη των αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/01 είναι υπόθεση όλων μας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01, 12:00

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 24/01, 09:00

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Ο ΜΑΓΓΟΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ