Ανατολικός Τομέας Ρουβίκωνα: ΚΑΝΕΝΑΣ

Ανατολικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κανένας πλειστηριασμός

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, 2024

Ανατολικός Τομέας Ρουβίκωνα: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Στις 15/12/23 και 17/1/24 πραγματοποιήθηκαν απόπειρες έξωσης ηλικιωμένης από την κατοικία της στην οδό Μ.Ασίας στο Βύρωνα οι οποίες ανατράπηκαν λόγω της μαζικής παρουσίας κόσμου από τις ανατολικές συνοικίες έξω από το σπίτι. Η ηλικιωμένη έχει προβεί σε νομική ένσταση και προσβολή του πλειστηριασμού. Στις 13 Φλεβάρη έχει οριστεί το δικαστήριο το οποίο θα κρίνει αν η ένσταση ευσταθεί ή όχι, διότι ο πλειστηριασμός αυτής της λαϊκής κατοικίας πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα χωρίς να έχει ενημερωθεί η ηλικιωμένη ότι το σπίτι της έχει βγει στο σφυρί.

Η παραπάνω τακτική δεν προξενεί καμία έκπληξη διότι είναι πολύ συχνό φαινόμενο με την παραμικρή καθυστέρηση αποπληρωμής των δόσεων του δανείου να πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί χωρίς να έχει ενημερωθεί καν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, με συνέπεια να γίνεται πιο εύκολα η διαδικασία του πλειστηριασμού και χωρίς να εκδηλωθούν αντιδράσεις από την κοινωνική βάση. Στην εν λόγω περίπτωση το ακίνητο έχει πουληθεί ήδη στην εταιρία services Cepal Hellas, η οποία έχει πουλήσει το ακίνητο σε ισραηλινό fund.

Οι τεράστιες ανατιμήσεις σε στοιχειώδη είδη ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, ρεύμα κλπ) και οι κλιμακούμενες αυξήσεις στα ενοίκια, σε συνδυασμό με τους ήδη χαμηλούς μισθούς και την ανεργία έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων της τάξης μας οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις του δανείου. Τα τελευταία χρόνια οι βασικές ανάγκες γίνονται μεθοδικά νέες πηγές κερδοφορίας για το κεφάλαιο και τα εκτελεστικά του όργανα. Παρά τις εξαγγελίες για προστασία του στεγαστικού δικαιώματος, τα funds, οι εισπρακτικές και οι τράπεζες συνεργάζονται άριστα με το κράτος και τους μηχανισμούς του για την αρπαγή της πρώτης κατοικίας. Σε συνεργασία με το κράτος και τους διαχειριστές της εξουσίας ξεφυτρώνουν εταιρείες διαχείρισης ακινήτων οι οποίες οργανώνουν τις διαδικασίες αγοραπωλησίας των ακινήτων. Σε θεσμικό επίπεδο, το κράτος και η νομική εξουσία προσφέρουν όλο το νομικό πλαίσιο στις εταιρείες-κοράκια να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς χωρίς να υπάρχει καμιά δικλείδα προστασίας, με συνέπεια να έχουν προγραμματιστεί 700.000 πλειστηριασμοί.

Τα κοινωνικά αγαθά της στέγης, του νερού και της πρόσβασης σε ενέργεια και η κάλυψη βασικών ανθρώπινων αναγκών πρέπει να παραμένουν αδιαπραγμάτευτα. Η μόνη ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας είναι οι οργανωμένοι και μαζικοί αγώνες των από τα κάτω. Για αυτό καλούμε όσους έχουν χάσει το σπίτι τους ή κινδυνεύουν να το χάσουν από πλειστηριασμό, να οργανώσουμε μαζί την πολύμορφη και δυναμική αντίστασά μας ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ανατολικός Τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ