Νέα γραφεία φασιστών (Λ.Ε.Π.ΕΝ) στον Άγιο Παντελεήμονα; Ωραίο το αστείο…

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2016


Τη Δευτέρα 5/9/2016 στις 19:00 συγκεντρωθήκαμε περίπου 80 αντιφασίστες και αντιφασίστριες και κατευθυνθήκαμε προς την οδό Υγείας 7 όπου στον 2ο όροφο βρίσκεται ο χώρος που οι φασίστες του κόμματος Λ.Ε.Π.ΕΝ θελουν να ανοιξουνε γραφεία. Αν και ηταν ώρα που υποτίθεται οτι θα ήταν είναι ανοιχτά, αυτοί δεν βρίσκονταν εκεί δυστυχώς. Ετσι ανοίξαμε δυο ευμεγέθεις τρύπες στον τοίχο τους και αποχωρήσαμε συγκροτημένα.

Η επιλογή της κίνησης εντάσσεται στην ευρύτερο πλαίσιο της τακτικής του μαχόμενου κομματιού του αντιφασιστικού κινήματος, και προάγει την άμεσης δράσης και ανταπάντησης σε οποιαδήποτε εμφάνιση των φασιστών – παρακρατικών οπουδήποτε στην πόλη. Είναι καιρός το αντιφασιστικό κίνημα στο σύνολο του να απαγκιστρωθεί από λογικές θυματοποίησης και διαμαρτυρίας, και να περάσει στην επίθεση.

Η προσπάθεια επανοικιοποίησης του Αγίου Παντελεήμονα από το μόρφωμα Λ.Ε.Π.ΕΝ, διάσπαση της διάσπασης της ΧΑ, αποδεικνύει περίτρανα το πολιτικό συμβολισμό που φέρει η περιοχή, η οποία διεκδικείται από τo Ρήγα και τους μπράβους του, με σκοπό την συσπείρωση του “ριζοσπαστικού κομματιού” των φασιστών – παρακρατικών.

Η επανεμφάνιση στο προσκύνιο του Ρήγα ως επικεφαλής του Λ.Ε.Π.ΕΝ δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως πρόκληση, καθώς πρόκειται για γνωστό μαφιόζο που είναι μπλεγμένος σε καμιά 15αριά δικογραφίες που αφορούν κάθε πτυχή του οργανωμένου εγκλήματος (εκβιασμοί-επιθέσεις-όπλα-εκρηκτικά), έχει κατηγορηθεί με στοιχεία και καταθέσεις για δυο – τρεις δολοφονίες και ηθικές αυτουργίες, αλλά η αστική δικαιοσύνη τον απήλλαξε με βούλευμα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά την αγαστή συνεργασία κράτους – παρακράτους για τον έλεγχο περιοχών, και η καλύτερη απάντηση σε αυτό είναι οι αγώνες που δίνονται και θα προκύψουν, στήνοντας αντίβαρο τις δικές μας λαϊκές-κοινωνικές δομές οργάνωσης.

Όσο για τα εγκαίνια που έχουν εξαγγείλει για τις 18 Σεπτέμβρη ένα έχουμε να πούμε. ΟΠΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ. Η δίκαιη λαϊκή αντιβία του κόσμου του αγώνα θα περάσει από πάνω σας.

Αντιφασίστες-ιες Αγίου Παντελεήμονα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ