Παρέμβαση με τρικάκια στα Γυμνάσια

Παρέμβαση με τρικάκια στα Γυμνάσια και Λύκεια του Χαϊδαρίου

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση με τρικάκια στα Γυμνάσια και Λύκεια του Χαϊδαρίου, ενάντια στη στοχοποίηση και καταστολή των μαθητικών καταλήψεων από τον Δυτικό Τομέα Ρουβίκωνα.

Εδώ και δύο μήνες, το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται καθημερινά στο δρόμο και παλεύει ενάντια στον αντισυνταγματικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση, καταργώντας το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και ανοίγοντας την πόρτα στο κεφάλαιο να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές/τριες από την πρώτη στιγμή δεν υπέκυψαν στην εκβιαστική συνθήκη που το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο και κατέλαβαν σχολές και πρυτανείες, κάνοντας τις κέντρο αγώνα και σύνδεσης με τους αγώνες της κοινωνικής βάσης που τρέχουν αυτήν την περίοδο. Παρά τις επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής και τις εκκενώσεις καταλήψεων ( που δεν κρατούσαν παραπάνω από ελάχιστες ώρες ), τις τραμπούκικες επιθέσεις μελών της δαπ στις συνελεύσεις, τις απειλές για χαμένες εξεταστικές, το φοιτητικό κίνημα έδειξε να μην επηρεάζεται και αντιθέτως μαζικοποιούσε τις γραμμές του.

Μαζί με των αγώνα των φοιτητών/τριών , από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αλληλεγγύα δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και μαθητές, που συμμετείχαν κι αυτοί στις κινητοποιήσεις ενάντια στη γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Οι μαθητές/τριες είχαν να αντιμετωπίσουν τους εκβιασμούς των δασκάλων, των γονιών μέχρι και των εισαγγελέων που προσπαθουσαν με τις παρεμβάσεις τους να σπάσουν τις μαθητικές καταλήψεις, να μην κατεβαίνουν οι μαθητές στο δρόμο και να παραμένουν στις τάξεις τους.

Έτσι και στο Χαϊδάρι, καθηγητές απειλούσαν τους μαθητές που έκλειναν τα σχολεία και τους γέμιζαν με απουσίες στην τηλεκπαίδευση παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν κανονικά στο μάθημα, γονείς εκβίαζαν τα παιδιά τους και προσπαθούσαν να τραμπουκίσουν άλλους γονείς λόγω της αγωνιστικής στάσης των παιδιών τους, διευθυντές απειλούσαν με απομάκρυνση από τα σχολεία προέδρους δεκαπενταμελών, εισαγγελείς και μπάτσοι έσπαγαν καταλήψεις μετά από καταγγελίες “ευυπόληπτων πολιτών”. Η πραγματικότητα όμως έδειξε πως όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά αντιθέτως όλο και περισσότερα σχολεία έκλειναν, όλο και περισσότεροι μαθητές συμμετείχαν σε κεντρικές πορείες και πορείες γειτονιάς, σε κοινά συντονιστικά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να παρέμβουμε σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Χαϊδαρίου με τρικάκια, μια μέρα πριν την αυριανή μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση, όπου φοιτητές και φοιτήτριες, μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες από όλη τη χώρα θα διαδηλώσουν στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο ταφόπλακα της δημόσιας παιδείας. Για να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση πώς οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν είναι μόνοι τους και πώς καμία απόπειρα καταστολής και φίμωσης δε θα μείνει αναπάντητη.

Σήμερα 8 Μάρτη, κατεβαίνουμε στους δρόμους, για να τους χαλάσουμε τα σχέδια, για να σταματήσουμε την υποβάθμιση των ζωών μας.

Αλληλεγγύη στους φοιτητικούς και μαθητικούς αγώνες!

Κάτω τα ξερά σας από τους μαθητές!

Δυτικός Τομέας Ρουβίκωνα

Παρέμβαση με τρικάκια στα Γυμνάσια

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ