Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Πανελλήνιας

Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών στις 14/3

Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Φτάσαμε στο σημείο που όλοι προειδοποιούσαμε. Στο σημείο όπου τρεις άνθρωποι της εργατικής τάξης έχασαν τη ζωή τους για τα συμφέροντα του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου και τα παιχνίδια των τελευταίων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη εμπλέκεται όλο και βαθύτερα στα μέτωπα που ανοίγουν γύρω από την εδραίωση και επέκταση της ΝΑΤΟϊκής σφαίρας επιρροής. Από την Ουκρανία μέχρι την Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα, το ελληνικό κράτος βρίσκεται πανταχού παρόν. Με ταχύτατες διαδικασίες και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν οι αποστολές πυρομαχικών και εξοπλισμού στην Ουκρανία. Με ιδιαίτερη θέρμη ενισχύθηκαν οι σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ και υποστηρίχθηκε η κυβέρνηση Νετανιάχου στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Άμεση ήταν και η ανταπόκριση στήριξης των επιθετικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ είναι τέτοιος ο ζήλος και η προσήλωση στις επιταγές του ΝΑΤΟ που φρόντισαν να μην υπάρχει ενδεχόμενο να παγώσουν τα σχέδια εμπλοκής από στρατιωτικούς και ναυτικούς, θέτοντας κάθε εξοπλισμό σε πλήρη διαθεσιμότητα στον στρατό των ΗΠΑ με πρόσφατο ψήφισμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας σπρώχνει σε πόλεμο.

Στον πόλεμο όμως ο φόρος αίματος δεν πληρώνεται από αυτούς που διατάζουν και παίζουν με ζωές σαν να παίζουν τη σειρά τους σε ένα επιτραπέζιο. Πληρώνεται από τον κόσμο της βάσης. Και σε αυτόν τον βωμό ήδη έχασαν τη ζωή τους τρεις ναυτεργάτες την προηγούμενη Τετάρτη, 6 Μαρτίου, στην επίθεση των Χούθι στο πλοίο True Confidence, ελληνικών εφοπλιστικών συμφερόντων. Μια επίθεση που σχετίζεται άμεσα με τη σχέση συμμάχου του γενοκτονικού κράτους του Ισραήλ που υπηρετεί με αφοσίωση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν ξεχνάμε ότι είναι επίσης μια σχέση που καλλιέργησε με επιμέλεια η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ένα μαζικό και διεθνές αντιπολεμικό κίνημα είναι για ακόμη μια φορά όχι απλά αναγκαίο, αλλά επιτακτικό. Ήδη θρηνούμε νεκρούς, η επομένη μέρα των σχεδιασμών της κυβέρνησης έχουν να δώσουν μόνο οδύνη και όλεθρο. Και για τι; Για να πλουτίσουν περισσότερο οι εφοπλιστές, για να πλουτίσουν περισσότερο οι εξοπλιστικοί κολοσσοί και για να επεκτείνουν τη σφαίρα επιρροής τους τα ίδια κράτη που κάθε άλλη μέρα μας πνίγουν στα χημικά στην παραμικρή διεκδίκηση ενός αξιοπρεπούς βίου.

Δεν έχουμε καμία θέση σε έναν τέτοιο πόλεμο. Δεν πρέπει να είναι ο κόσμος της εργατικής τάξης αυτός που θα πληρώσει τον φόρο αίματος ξανά.

Γι’ αυτό στεκόμαστε δίπλα στις διεκδικήσεις των ναυτεργατών. Αυτών που πλήρωσαν πρώτοι το τίμημα. Γιατί αν δεν βάλουμε τώρα ένα τέλος, δεν θα είναι οι τελευταίοι.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Όλοι/ες στη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά, 18:00.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ