Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από μεταλλική κατασκευή.

Μια ακόμα εργοδοτική δολοφονία!

Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς της τάξης μας!

Η αγαστή συνεργασία κράτους και κεφαλαίου συνεχίζει να τρέφεται με το αίμα εργατών, με έναν ακόμη να χάνει τη ζωή του την Τετάρτη 10/04 αφότου καταπλακώθηκε από μεταλλική κατασκευή. Αυτήν τη φορά για τα κέρδη της Seaway Technologies GMBH.

Μια ακόμη εργοδοτική δολοφονία, ένας ακόμη εργάτης που θα ήταν ακόμη ζωντανός αν τηρούνταν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αν υπήρχε απαραίτητος εξοπλισμός ασφαλείας, αν συντηρούνταν επιμελώς ο εξοπλισμός, αν δε δούλευαν αυτός και τόσοι άλλοι εξαντλητικά ωράρια. Ίδιο μοτίβο, ίδιο αποτέλεσμα. Κάθε φορά.

Τα κέρδη των ομίλων δεν έχουν χώρο για τέτοια παραπανίσια έξοδα και το κράτος κάνει τα στραβά μάτια, τρίβοντας τα χέρια τους για το επιχειρηματικό και αναπτυξιακό όνειρο που θα παρουσιάσουν ως επιτυχία τους στο μέλλον. Δύο παιχνίδια αμοιβαίου κέρδους που παίζονται πάνω στις πλάτες και το αίμα του κόσμου της βάσης.

Έχοντας πλέον φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ευελπιστούν πως οι εργοδοτικές δολοφονίες θα μετατραπούν σε μια κυνική καθημερινότητα, ένα ακόμη “Ε και τι να κάνουμε;”, ένα κομμάτι της πραγματικότητας που θα είναι μια ακόμη φευγαλέα ασήμαντη πληροφορία. Και για όσους αρνούνται αυτόν τον κυνισμό υπάρχει η δικλείδα ασφαλείας των ελεγχόμενων ΜΜΕ που θα θάψουν την πληροφορία, αποτρέποντας να φτάσει στα μάτια και τα αυτιά αυτών που θα θίγονταν και θα οργίζονταν στη θέα και το άκουσμα της εργοδοτικής ασυδοσίας. Εκεί το κεφάλαιο ξέρει από δικλείδες ασφαλείας και ρίχνει άφθονο το χρήμα.

Όμως, οι νεκροί εργάτες δεν είναι αφανείς και δε θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν. Κανείς νεκρός εργάτης και καμία συγκάλυψη για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα ξεχαστεί.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Εργατικός Τομέας Ρουβίκωνα

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ