Επίθεση στο συμβολαιογραφείο Μορφονιού

Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2017

Για το θέμα των πλειστηριασμών έχουν ειπωθεί και γραφτεί σχεδόν τα πάντα. Δε σκοπεύουμε να κουράσουμε με μακροσκελείς αναλύσεις καθώς τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα: πώληση των κόκκινων δανείων σε εταιρείες-αρπακτικά, απελευθέρωση των πλειστηριασμών και θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με χιλιάδες ακίνητα να βγαίνουν στο σφυρί μέχρι το τέλος του χρόνου. Την ίδια ώρα που το πάρτι της διαφθοράς συνεχίζεται ακάθεκτο, βγαίνουν στο σφυρί πάσης φύσης ακίνητα, ακόμα και για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ. Απέναντι σε αυτη την κατάσταση, χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα προσπαθούν να αντισταθούν όπως μπορούν. Δειλά-δειλά στην αρχή, ολοένα και πιο δυναμικά στη συνέχεια, εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να αντιστέκονται ενεργητικά στους πλειστηριασμούς με κύρια μορφή αυτών των αντιστάσεων τις παρεμβάσεις στα κατά τόπους ειρηνοδικεία όπου διενεργούνται οι πλειστηριασμοί.

Η συμβολαιογράφος που επισκεφτήκαμε σήμερα, η κ. Μορφονιού, είναι μία τυπική περίπτωση. Έχει συμμετάσχει σε σωρεία πλειστηριασμών και όταν στο παρελθόν είχε βρεθεί αντιμέτωπη με τον κόσμο του αγώνα, δε δίστασε να σηκώσει χέρι και να επιτεθεί σε μία από τις συμμετέχουσες στην παρέμβαση κατά των πλειστηριασμών. Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε δίπλα στον κόσμο που επιλέγει την αξιοπρέπεια από την υποταγή και συμμετέχουμε στον αγώνα αυτό με όποιο τρόπο μπορούμε. Σε μία χώρα με 20.000 άστεγους και 400.000 άδεια σπίτια, θεωρούμε έγκλημα τη διεξαγωγή πλειστηριασμών και συνενόχους σε αυτό όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το θέμα αυτό μέχρι να σταματήσει το αίσχος.

Για όλους αυτούς τους λόγους επισκεφθήκαμε σήμερα το συμβολαιογραφικό γραφείο της Κ. Μορφονιού στην οδό Χ. Τρικούπη 24. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να εισβάλουμε στο εσωτερικό των γραφείων αφού η Κ. Μορφονιού γνωρίζοντας τον αντικοινωνικό ρόλο που επιτελεί έχει μετατρέψει το γραφείο της σε φρούριο. Επιφυλασσόμαστε όμως αν δε σηκωθεί να φύγει από την περιοχή, και δε σταματήσει το ΄΄έργο΄΄ της, να την ΄΄επισκεφθούμε΄΄ πάλι σύντομα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ