Παρέμβαση στο υποκατάστημα της

Παρέμβαση στο υποκατάστημα της Γιαννίτσης Group Α.Ε.

Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Παρέμβαση στο υποκατάστημα της Γιαννίτσης Group Α.Ε. στις Αχαρνές

Κράτος, παρακράτος, κεφάλαιο και μαφία. Τέσσερις πυλώνες που για δεκαετίες ανήκαν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας για μεγάλο κομμάτι του κόσμου, χωμένοι στις σελίδες ενός βιβλίου ή στα καρέ μιας ταινίας αστυνομικού μυστηρίου.

Βέβαια ακόμη και εκεί συνήθως επιβάλλεται κάποιος ηθικός κώδικας και όρια στους κύκλους της παρανομίας, των περιθωριακών και των εγκληματιών. Ίσως αυτό να ήταν και το πραγματικό παράγωγο της φαντασίας, αφού η πραγματικότητα του κεφαλαίου αποδεικνύεται να μην έχει τέτοιους ηθικούς φραγμούς, πόσο μάλλον όταν λειτουργεί κάτω από την ασφάλεια της “Δημοκρατίας που δεν έχει αδιέξοδα” όπως περήφανα την έχουν χαρακτηρίσει κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα με 63 παιδιά να βρίσκονται δηλητηριασμένα από σταφυλόκοκκο που βρέθηκε στα σχολικά γεύματα που παρείχε η εταιρεία “Γιαννίτσης Logistics ΑΕ”, κάποια εκ των οποίων σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο Λαμίας. Εντός των επόμενων ημερών δεν άργησαν να φτάσουν στο φως της δημοσιότητας και παλαιότερες καταγγελίες γονέων για γεύματα γεμάτα σκουλήκια, οι οποίες είχαν αγνοηθεί και συγκαλυφθεί καθώς και να μαθευτεί πως η εν λόγω εταιρεία απολαμβάνει μια πλούσια λίστα συνεργασιών με το δημόσιο.

Λίγες μέρες αργότερα το εργοστάσιο βρίσκεται τυλιγμένο στις φλόγες πριν προλάβει να πραγματοποιήσει οποιονδήποτε έλεγχο ο ΕΦΕΤ, σε αντίθεση με τα ταχύτατα mail από την εταιρεία που ζητούσαν αύξηση των ασφαλιστικών αποζημιώσεων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Δεν άργησαν να ακολουθήσουν και οι βαρυσήμαντες δηλώσεις νομιμοφροσύνης από τον όμιλο για την ανάγκη της δικαιοσύνης να λάμψει και να ξεσκεπάσει τους δράστες, αλλά όχι και να κάνει πολλές ερωτήσεις όπως πώς απέκτησαν τέτοια πρόσβαση “κάποιοι” ώστε να περιλούσουν με εύφλεκτα υλικά το εργοστάσιο και πώς τα έφερε η τύχη να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα με τα περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία. Ενώ η πυροσβεστική κάνει λόγο για ξεκάθαρο εμπρησμό.

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η μόνη μεταμέλεια που τους διακατέχει είναι ότι πιάστηκαν στα πράσα και ότι το “κόλπο” ξέφυγε και στραβωσε. Και η μόνη τους προτεραιότητα τώρα είναι να τη βγάλουν καθαρή. Είναι από τις φορές, που το τρίγωνο της “νομιμότητας” και της “παρανομίας” του κεφαλαίου, με τις πολιτικές ελίτ να παίζουν τον τροχονόμο, απέτυχε. Ξεμπροστιάστηκε ταχύτατα.

Η πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν τα σχέδια τους είναι εδώ και σαπίζει τις ζωές μας. Αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, είναι η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη όπως τη φαντάζονται. Είναι οι εργασιακές συνθήκες και η απουσία μέτρων ασφαλείας και συντήρησης στους χώρους εργασίας. Είναι η συνθήκη που ξεκίνησε με τους μισθούς μας, που κατέστρεψε τις δημόσιες υπηρεσίες όπως το ΕΣΥ και τις μεταφορές, που εξαπλώθηκε σε κάθε μήκος και πλάτος των ζωών μας και της κοινωνικής πράγματικότητας, και τώρα απλά έφτασε και στα στομάχια των παιδιών μας.

Ας μην περιμένουμε να δούμε μέχρι που μπορεί ακόμη το τέρας να φτάσει. Ας μη νομίζουμε ότι θα σταματήσει αν δεν το σταματήσουμε.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ “ΑΡΙΣΤΩΝ” ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ

ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΨΗ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΕΣΕΙΣ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ