Προβολή ντοκιμαντέρ: 𝐁𝐞𝐥𝐤î 𝐒𝐢𝐛ê – A Journey Through The Syrian War and Rojava Revolution

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Προβολή ντοκιμαντέρ 𝐁𝐞𝐥𝐤î 𝐒𝐢𝐛ê – A Journey Through The Syrian War and Rojava Revolution την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 20:30 στο Κ*ΒΟΞ.

Το Belkî Sibê [Ίσως Αύριο] είναι η ταινία ενός εθελοντή στρατιώτη.

Στο διεθνώς βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Alexis Daloumis ξεδιπλώνεται ένα 18μηνο ταξίδι μέσα στον πόλεμο και την επανάσταση, στο Δυτικό Κουρδιστάν [Rojava] της ΒΑ Συρίας κατά τη διάρκεια της προέλασης και της νίκης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά του ISIS, και της εμπλοκής του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας, με το οποίο κυρίως πολέμησε ο σκηνοθέτης.
Απεικονίζει τη στρατιωτική ζωή και τις μάχες στο μέτωπο, καθώς και τη ζωή των πολιτών στα μετόπισθεν και τον κοινωνικό μετασχηματισμό που επιχειρεί η Αυτόνομη Διοίκηση. Και στα δύο πεδία, ο ρόλος της απελευθέρωσης και της ενδυνάμωσης των γυναικών είναι καθοριστικός.
Η ταινία ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα από τον Ιούλιο του 2016 και τη μάχη της Manbij έως το τέλος του 2017 και την απελευθέρωση της Raqqa και κατάρρευση του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ενώ στο τέλος κάθε κεφαλαίου περιλαμβάνει συμπληρωματικά γυρίσματα επικαιροποίησης από τα τέλη του 2021.
Στο ντοκιμαντέρ δεν υπάρχει κεντρικός χαρακτήρας που οδηγεί την αφήγηση. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές φωνές από ένα πλήθος τόπων που ενώνονται για να δημιουργήσουν μια συλλογική και διαλεκτική αφήγηση, τόσο από τη σκοπιά των διεθνιστών όσο και των ντόπιων.

Ρουβίκωνας

 

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ