Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Vodafone στο Χαλάνδρι

Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Vodafone στο Χαλάνδρι για την απόλυση καρκινοπαθούς εργαζόμενης από τον Εργατικό Τομέα Ρουβίκωνα.

Στον καπιταλισμό δεν υπάρχει προσωπικός χρόνος, δεν υπάρχει χρόνος για τους ανθρώπους που αγαπάς, δεν υπάρχει χρόνος χαλάρωσης και χαράς, δεν υπάρχει χρόνος ούτε καν να αρρωστήσεις. Ο χρόνος είναι χρήμα μας λένε…

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες έστρωσαν τον δρόμο για την έλευση του νεοφιλελευθερισμού με τα ελαστικά ωράρια, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις μειώσεις μισθών και πρόσφατα την 6ήμερη εργασία. Μια βαρβαρότητα η οποία έρχεται και ξεσπάει επάνω στις πλάτες των εργαζομένων.

Η εταιρεία Vodafone, πατώντας επάνω στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει πλέον εγκαθιδρυθεί, απολύει καρκινοπαθή υπάλληλο η οποία τόλμησε να αιτηθεί επιπλέον ημέρες τηλεργασίας για λόγους προστασίας της υγείας της. Η ίδια εταιρεία που προωθούσε εφαρμογές εξάλειψης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, γίνεται η ίδια αυτή που ασκεί βία σε υπάλληλό της οδηγώντας την στην ανεργία. Δεν μας κάνει όμως καμία εντύπωση, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πως κινήσεις όπως η παραπάνω είναι καθαρά για εντυπωσιασμό και για εμπορικούς λόγους. Προφανώς, η ευαισθησία της Vodafone εξαντλήθηκε στα χαρτιά καθώς δεν υπάρχει καμία συνέπεια λόγου και πράξης.

Από τη μεριά μας, επειδή ακριβώς έχουμε συνέπεια λόγου και πράξης, υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε η συγκεκριμένη εργαζόμενη του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών να μην χάσει τη θέση της αλλά ταυτόχρονα να της παρέχονται και όλες οι παροχές ώστε να προστατευτεί η υγεία της. Εάν οι εργοδότες έχουν τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων να μας ρουφάνε το αίμα και να μας πετάνε, εμείς έχουμε ο ένας την άλλη και θα σταθούμε ενάντια στις επιδιώξεις τους να μας θεωρούν αναλώσιμους.

Εργατικός Τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ