Δυτικός Τομέας Ρουβίκωνα: Στο ίδιο

Δυτικός Τομέας Ρουβίκωνα: Στο ίδιο έργο .. όχι θεατές

Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δυτικός Τομέας Ρουβίκωνα: Στο ίδιο έργο .. όχι θεατές

Για ακόμη μια φορά επανέρχεται το ζήτημα της κατασκευής βρεφονηπιακού σταθμού στο χώρο του πατινάζ στο Μπαρουτάδικο.

Κάθε φορά που το έργο επανέρχεται, προστίθεται και από μια λεπτομέρεια που θα το κάνει να φαίνεται πιο φιλικό στη γειτονιά, ώστε να αποδεχτεί χωρίς αντιδράσεις την αποψίλωση των δέντρων στο πατινάζ.

Αυτή τη φορά το φαραωνικό έργο των 2,4 εκατομμυρίων βαφτίζεται ως βιοκλιματικό για να ωραιοποιηθεί ακόμη μια λεηλασία ενός ελεύθερου δημόσιου χώρου πρασίνου.

Από το 2011, ο κόσμος της γειτονιάς του Αιγάλεω έχει κληθεί να υπερασπιστεί πολλές φορές το άλσος από τις απόπειρες τσιμεντοποίησής του, κόντρα σε δημοτικές αρχές, εργολάβους, μπουλντόζες και αστυνομία και τα έχει καταφέρει και έχει ακυρώσει τα έργα.

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την καταστροφή οτιδήποτε πρασίνου υπάρχει γύρω μας . Από τις δεκάδες καθημερινές πυρκαγιές που έχουν κατακάψει ο,τι έχει απομείνει σε δάση και βουνά και την τσιμεντοποίηση οποιασδήποτε πράσινης έκτασης, μέχρι την περίφραξη και την ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου δημοσίου η επίθεση δημοτικών αρχών, κράτους και ιδιωτών δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.

Το άλσος του Μπαρουτάδικου είναι ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες χώρους πρασίνου στη Δυτική Αθήνα και πρέπει να τον υπερασπιστούμε με κάθε κόστος. Δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθεί ακόμα περισσότερο ένας χώρος που αποτελεί σημείο άθλησης, αναψυχής, κοινωνικοποίησης της γειτονιάς.

Τα επιχειρήματα της προηγούμενης και της νυν δημοτικής αρχής για την μη ύπαρξη εναλλακτικής επιλογής κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού είναι αστεία, αφού τα κοντινά διαθέσιμα ελεύθερα οικόπεδα έχουν γίνει πεδίο διαπραγμάτευσης για ανέγερση πολυκατοικιών και παράλληλα δεν είναι λίγα τα σχολεία στο Αιγάλεω που ρημάζουν και κρίνονται ακατάλληλα, όπως ακριβώς δίπλα από το χώρο του πατινάζ ένα σχολείο που είναι εγκαταλελειμμένο. Επίσης, ο χαρακτηρισμός του βιοκλιματικού σταθμού επιστρέφεται, λες και τα δέντρα που θα μπορούν θα τα ισορροπήσει το τσιμέντο που θα κοσμήσει την περιοχή.

Κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση. Το έργο μέσα στο άλσος δε θα γίνει, ας γίνει οπουδήποτε αλλού! Οι δημοτικές παρατάξεις που θέλουν να γίνει το έργο για να το έχουν να κοσμεί τα δήθεν φανταχτερά τους προεκλογικά φυλλάδια, ο εργολάβος που θεωρεί πως θα μπορέσει να στήσει ανενόχλητος εργοτάξιο και να προχωρήσει στις εργασίες, η αστυνομία που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί για άλλη μια φορά έναν ιδιώτη που θέλει να λεηλατήσει άλλον έναν χώρο πρασίνου, θα μας βρουν μπροστά τους!

Καμία σκέψη για την τσιμεντοποίηση του Μπαρουτάδικου!

Μαχητικός αγώνας για την υπεράσπιση της φύσης!

Δυτικός Τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ