Παρέμβαση στην εταιρεία REDEX ΑΕ στο Μαρούσι για το βαρύ τραυματισμό εργάτη

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Παρέμβαση στην εταιρεία REDEX ΑΕ στο Μαρούσι για το βαρύ τραυματισμό εργάτη

Τα εργοδοτικά εγκλήματα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο δεν ασκούμε κοινωνική πίεση στους εκάστοτε εργοδότες να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, και να παρέχουν όλον τον απαιτούμενο εξοπλισμό προστασίας στους εργαζόμενους.

Η εντατικοποίηση των εργασιών, τα εξαντλητικά ωράρια σε δύσκολες συνθήκες και φυσικά η αδιαφορία του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια ζωών, ή τον σοβαρότατο τραυματισμό στην καλύτερη περίπτωση των εργαζομένων.
Ο Σεπτέμβρης ξεκίνησε με δύο τέτοια “ατυχήματα” στην περιοχή του Ρέντη.
Στη μια περίπτωση μάλιστα ένας Αιγύπτιος εργάτης έχασε την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μάντρα σε εργασίες κατεδάφισης.
Εργασίες που όπως καταγγέλλουν τα συνδικάτα δεν είχαν καν άδεια, χωρίς μέτρα προστασίας και ούτε λόγος για ατομικά μέσα προστασία (ΜΑΠ).
Σε διάστημα λίγων ωρών στην ίδια περιοχή ένας άλλος εργάτης έπεφτε από την σκάλα σε εργασίες μεγάλους ύψους και κατέληξε διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Τζανείου, σε εργασίες συντήρησης στα village cinemas που έχει αναλάβει η εταιρεία REDEX.
Και εδώ τα συνδικάτα καταγγέλλουν έλλειψη μέτρων προστασίας.
Αυτές οι συνθήκες, οι παραβάσεις των κανονισμών προστασίας των εργαζομένων, και η πίεση για γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών των εταιριών δεν είναι απλά παρατυπίες, είναι εγκληματική τακτική που την πληρώνουν με την ζωή τους οι εργαζόμενοι.
Αλληλεγγύη στην οικογένεια και τους οικείους του νεκρού Αιγύπτιου εργάτη.
Αλληλεγγύη στον τραυματισμένο συνάδελφό του.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
Εργατικός τομέας Ρουβίκωνα 
Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ