Ανακοίνωση για τα φασιστικά συνθήματα σε σπίτια συντρόφων

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, 2018

Σήμερα, νωρίς το πρωί οι σύντροφοι μας Σ. Δ και Π. Κ είδαν κάτω από τα σπίτια τους φασιστικά συνθήματα, ανάλογα με αυτά που είχαν γραφτεί πριν λίγο διάστημα στο στέκι του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συνεχής δράση της συλλογικότητας, ο πολιτικός λόγος της, η προσπάθεια που κάνουμε για άνοιγμα σε κόσμο πέρα από τον στενό κύκλο στον οποίο παραδοσιακά απευθύνεται και αντλεί δυνάμεις ο αναρχικός / αντιεξουσιαστικός χώρος και η ανταπόκριση που βρίσκουμε, δημιουργούν ανησυχία στο κράτος και στους κύκλους που αυτό στηρίζει και προστατεύει.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η καταστολή μπορεί να έχει διάφορες μορφές και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να επιβληθεί. Το τελευταίο διάστημα αρκετοί σύντροφοι και συντρόφισσες έχουν διαρκώς στο κατόπι τους ασφαλίτες, ενώ συχνά πυκνά προσάγονται, οδηγούνται στη ΓΑΔΑ όπου μετά από ώρες αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καμιά εξήγηση ή ερώτηση.

Τηλεφωνήματα έχουν γίνει σε οικεία πρόσωπα, νεαρών κυρίως συντροφισσών/ων, τάχα για να ενημερώσουν “πού έχει μπλέξει το παιδί”.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια μέσω επίσημων και μη καναλιών ενημέρωσης, να διαμορφωθεί συγκεκριμένη εικόνα και κλίμα, δίνοντας έμφαση στη θεωρία των δυο άκρων, ώστε να περιορίσει την απήχηση που έχει ο λόγος και η δράση μας σε μερίδα της κοινωνίας.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι το κράτος μπορεί να “παίξει βρώμικα” όταν το επιλέξει και ως φαίνεται το κάνει συχνά.

Θα ακουστεί κοινότυπο αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά τις σχέσεις και τους υπόγειους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ επίσημου κράτους και φασιστών. Γνωρίζουμε ότι διαχρονικά, όπου δεν φτάνει το χέρι του κράτους επιστρατεύεται το παρακράτος.

Έλα όμως που όταν εκκολάπτεις φίδια στον κόρφο σου αυτά γυρνάνε και σε δαγκώνουν. Ας αναλογιστούν λοιπόν οι “αριστεροί” πολιτικοί προϊστάμενοι των κρατικών μηχανισμών τι έχει κοστίσει η προσπάθεια για το “μάζεμα” των φασιστών στους δρόμους από τον κόσμο του μαχητικού αντιφασισμού.

Εμείς αυτό έχουμε να πούμε είναι ότι διαθέτουμε τον τρόπο, τα μέσα και κυρίως την αποφασιστικότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε φασιστική απειλή αλλά και την όποια κατασταλτική μεθόδευση.

Όποιος νομίζει ότι αναρτώντας βρωμιές με spray σε ντουβάρια μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα θα εκφοβίσει τα μέλη ή θα ανακόψει την πορεία του Ρουβίκωνα , να το σκεφτεί καλά. Πολλά συμβαίνουν τη νύχτα..

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ