Κάλεσμα στην διαδήλωση στον Βόλο για Δ. Κουφοντίνα

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2019

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ

Το κόστος του αγώνα, ο Δ. Κουφοντίνας, είναι από τους αγωνιστές εκείνους που το ξέρουν καλά. Κανείς δεν είχε αμφιβολία ότι αυτό το κόστος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο από αυτό που αποφάσισε η κρατική νομιμότητα στις αίθουσες των δικαστηρίων της. Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι υπάρχει κοινωνικός πόλεμος. Και σε αυτόν τον πόλεμο οι νόμοι του κράτους είναι ένα πρόσχημα, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης ένα όπλο της απέναντι πλευράς. Σύμφωνα με τον νόμο λοιπόν οι κρατούμενοι δικαιούνται αδειών.

Ο Δ. Κουφοντίνας μετά από σκληρούς αγώνες κατάφερε κάποια στιγμή και με καθυστέρηση ετών να πάρει άδειες. Από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένοι μηχανισμοί του βαθέως κράτους αλλά και πολιτικές δυνάμεις (με τα ΜΜΕ τους) που διαγκωνίζονται για την εξουσία με εργαλείο την τρομολαγνική προπαγάνδα, κινητοποιήθηκαν. Ασκήθηκε και ασκείται ένα μεγάλο εύρος πιέσεων που περιλαμβάνει άμεσα και τον Αμερικανικό παράγοντα ώστε να αποκλειστεί ο Δ. Κουφοντίνας από αυτό το δικαίωμα. Το αποτέλεσμα φάνηκε. Ο εισαγγελέας του συμβουλίου φυλακών στον Βόλο, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» και άσκησε ξαφνικά «εισαγγελικό βέτο» στην χορήγηση νέας άδειας. Ένας εισαγγελέας διορισμένος από το υπουργείο δικαιοσύνης, άσκησε ένα δικαίωμα που υποτίθεται η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει.

Οι δικαιολογίες του είναι αυτές που θα περίμενε κανείς, αυτές που ακούσαμε στα τηλεοπτικά πάνελ και στα εξοργισμένα χείλη του κάθε ακροδεξιού. Στον πυρήνα τους καταλήγουν σε μία: ο Κουφοντίνας δεν μετανόησε, δεν πούλησε την ιστορία του, δεν πούλησε αυτούς για τους οποίους πολέμησε. Είναι πολύ λογικό το κράτος να θέλει να τιμωρήσει παραδειγματικά την «άρνηση μετάνοιας» κάποιου από την κοινωνική βάση που στάθηκε τόσο αδιάλλακτα απέναντί του. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο πρέπει όλοι και όλες να σταθούμε δίπλα του.

Το δικαίωμα των αδειών των κρατουμένων είναι κερδισμένο με αίμα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ