Επίθεση με βαριοπούλες στην ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2019

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, εργαζόμενος σε εργολάβο εντός της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. εργαζόταν σε μηχάνημα ανύψωσης. Παρά τις πολύ άσχημες συνθήκες καιρού και την έλλειψη βασικών μέσων ατομικής προστασίας για εργασία σε μεγάλο ύψος, αποφασίστηκε να εργαστεί κανονικά.

Σε μια “άτυχη”, όπως τη χαρακτήρισε η εταιρεία, στιγμή, ο εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, έπεσε από το ύψος που δούλευε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπως κατήγγειλε το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας.

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου, εργαζόμενος της ίδια εταιρείας στο Δρέπανο, έλαβε εντολή να κάνει εργασίες σε “σταματημένη γραμμή” μεταφοράς ταινίας υλικού (όπως του αναφέρθηκε από τους προϊσταμένους του). Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω εργάτης είναι έμπειρος εργασιακά, καθώς δουλεύει αρκετά χρόνια στο συγκεκριμένο κλάδο. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού στον χώρο εργασίας του εργολαβικού συνεργείου, ο εργαζόμενος άνοιξε τη θυρίδα της μεταφορικής ταινίας ώστε να ελέγξει αν ο χώρος ήταν καθαρός, όμως εκείνη τη στιγμή λειτούργησε η συσκευή εκτόξευσης αέρος με μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκνέφωση υλικών στον χώρο. Εξαιτίας του υπό πίεση αέρα, εκτοξεύθηκαν διάφορα υλικά στο σώμα του εργαζόμενου, τραυματίζοντάς τον κυρίως στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στα μάτια. Ακόμα και μετά το εγκληματικό ατύχημα, ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αμάξι και όχι με εταιρικό ασθενοφόρο, διότι δεν υπήρχαν τραυματιοφορείς και διαθέσιμος οδηγός στο χώρο εργασίας, όπως προβλέπεται. Τα συγκεκριμένα συμβάντα κατήγγειλε και πάλι το ίδιο συνδικάτο.

Ένας λόγος που συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τα εργοδοτικά εγκλήματα στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη οργάνωσης για την εργατική τάξη. Μια παραγωγική τάξη διασπασμένη και αποδυναμωμένη δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Οι καπιταλιστές ενισχύουν και εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση, αυξάνοντας τα κέρδη τους, αφήνοντας παράλληλα παιδιά εργατών και εργατριών χωρίς πατέρα και μητέρα. Η συσπείρωση και η οργάνωση σε σωματεία βάσης είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Υ.Γ.

Το πολυτεχνείο είναι εδώ, είναι εκεί, είναι παντού. Κι έτσι το πολυτεχνείο ζει.

Στην κορύφωση μιας επικοινωνιακής εκστρατείας από την μεριά της κυβέρνησης που βάζει ως ορόσημο την σημερινή ημερομηνία, το μήνυμα της εξέγερσης του ΄73 παλεύει να παραμείνει ζωντανό. Για άλλη μια φορά η εξουσία δεν μπορεί να κρύψει το άγχος της, ακόμα και για την επέτειο μιας εξέγερσης και προσπαθεί να την αντιστρέψει σε φόβητρο. Μαζί με τα μίζερα μικροκομματικά της δεξιάς που διακυβεύονται από το θέαμα της καταστολής και την «αναγκαστικότητα» που περιέχει το να τρέξει αίμα διαδηλωτών, το ίδιο το σύστημα ξεδιπλώνει τα σχέδια του για την νέα περίοδο. Από το κλείσιμο καταλήψεων ή το χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα, μέχρι τον βασανισμό του μέλους μας Λάμπρου Γούλα, στο όργιο κρατικής βίας στα Εξάρχεια πριν λίγες μέρες, το κράτος μας ενημερώνει με σαφήνεια για τις προθέσεις του. Το ιππικό των Δέλτα έρχεται να παρελάσει, πρέπει να δείξει αποτελεσματικότητα για να το έχουν υπόψη τους όλοι όσοι σκοπεύουν να αντιδράσουν το επόμενο διάστημα…

Ο κόσμος του αγώνα με πρώτη την ετήσια πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία, αλλά και με όποιες άλλες επιλογές δράσης αποφασίσει, είναι το αντίπαλο δέος την σημερινή ημέρα. Από την μεριά μας επιλέξαμε να δημιουργήσουμε στιγμές αγώνα για θεματικές που αφορούν την κοινωνική βάση, την μέρα που πάνω από όλες ανήκει σε αυτήν. Επιλέξαμε να παρέμβουμε στο σπίτι του γνωστού ακροδεξιού υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, τιμώντας έτσι την αντιφασιστική εξέγερση καθαυτή, σε κοράκια ιδιώτες του ηλεκτρισμού που παρασιτούν στον δημόσιο πλούτο, αλλά και το δημαρχείο Βύρωνα που δίνει σε κοτζαμπάσηδες την υπηρεσία της καθαριότητας, να αναδείξουμε τα εργατικά ατυχήματα στην Τιτάν…

Οι επιλογές μας νοούνται ως μέρος των συνολικών επιλογών του κόσμου του αγώνα σήμερα και συντίθενται σε μια ενιαία απάντηση προς το κράτος και το κεφάλαιο: Τα πολυτεχνεία θα στοιχειώνουν τον ύπνο σας, κατεβάστε και το ιππικό και το πυροβολικό και την αεροπορία σας, βάλτε τους κολαούζους σας στα κανάλια να μοιράσουν πόνο και τρόμο, υποσχεθείτε φυλακές και αίμα.

Τίποτα από αυτά δεν θα σας φέρει γαλήνη.

Τίποτα από αυτά δεν θα σταματήσει την κοινωνική βάση

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ