Μαζική παρέμβαση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2020

Στο ίδιο έργο θεατές

Πάνε περίπου έξι μήνες από την αναρρίχηση της ΝΔ στην κυβέρνηση για μία ακόμα φορά. Έκτοτε, βλέπουμε συχνά πυκνά το μιντιακό κατεστημένο της χώρας να προσπαθεί με ομοβροντίες διαφήμισης του “κυβερνητικού έργου” να μας πείσει για το πόσο καλύτερα είναι τα πράγματα για όλους μας. Προκατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, πληρωμένα ρεπορτάζ που διαφημίζουν τα έργα και τις ημέρες των αρχόντων και μπόλικες δημόσιες σχέσεις από επαγγελματίες image-makers πασχίζουν να κρύψουν τη γύμνια του βασιλιά. Μια γύμνια που κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να κρυφτεί. Οι προθέσεις της συμμορίας που κυβερνάει ήταν αντιληπτές από οποιονδήποτε διαθέτει την ελάχιστη, έστω, ικανότητα κριτικής σκέψης και οι πρώτοι έξι μήνες της νέας κυβέρνησης φτάνουν και περισσεύουν για να καταδείξουν το τι μας περιμένει αν κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Στο οικονομικό πεδίο η νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ υποσχόταν πληθώρα επενδύσεων, επιστροφή στην “κανονικότητα” και μείωση φόρων. Η πραγματικότητα όμως είναι εδώ και αυτό που δείχνει είναι ότι το περιβάλλον ισοπεδώνεται σε όλη τη χώρα, γιατί αυτό εξυπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες και η κοινωνία εξακολουθεί να στενάζει κάτω από το βάρος αποτυχημένων πολιτικών. Χιλιάδες νέοι φεύγουν από τη χώρα κάθε μήνα, σε μια προσπάθεια να αποδράσουν απο το ζοφερό παρόν και μέλλον που τους περιμένει εδώ. Χιλιάδες άνθρωποι επιβιώνουν με το τίποτα, ενώ κάποιοι πεθαίνουν αθόρυβα από το κρύο ή τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού σε μια προσπάθεια να ζεσταθούν την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει τα όποια ψίχουλα κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει. Μετανάστες και πρόσφυγες πνίγονται στη θάλασσα ή πεθαίνουν στα ‘’κέντρα υποδοχής’’ όπως στη Μόρια, απειλές διακοπής ρεύματος σε γηροκομείο που φιλοξενεί 150 γέροντες και γερόντισσες την ώρα που οι τράπεζες εξακολουθούν να παραμένουν στο απυρόβλητο με τα στελέχη τους να απολαμβάνουν και τυπικά πλέον το ακαταδίωκτο για τις βρωμοδουλειές και τις απάτες που μεθοδεύουν πίσω από κλειστές πόρτες και τις οποίες πάντα καλείται να πληρώσει η κοινωνική βάση.
Φυσικά η αστική δικαιοσύνη όχι μόνο δε βλέπει τίποτα στραβό σε όλα αυτά, αλλά συνεχίζει ακάθεκτη το “έργο” της. Μαζικές απαλλαγές πολιτικών προσώπων λόγω παραγραφής των αδικημάτων για υποθέσεις που αφορούν από ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων (Ν. Γεωργιάδης) μέχρι καραμπινάτες μίζες (Θ. Τσουκάτος) παραγραφές χρεών επιχειρηματιών (Δ. Κοντομηνάς) αποφυλάκιση εν ψυχρώ δολοφόνων (Κορκονέας) και καταχραστών εκατομμυρίων ευρώ (Μηλιώνης-Φλώρος).

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από όλα αυτά δε μας εκπλήσσει. Ένα κόμμα του οποίου ο αντιπρόεδρος δηλώνει ανερυθρίαστα ότι 200 ευρώ φτάνουν για να επιβιώσεις και ότι μετά τις 30 Απριλίου δεν υφίσταται καμία προστασία για τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, είναι ικανό για τα πάντα. Ρουσφέτια σε θέσεις ευθύνης με τοποθέτηση κάτι απίθανων τύπων σε θέσεις διοικητών νοσοκομείων και τοποθέτηση διάφορων ανεπάγγελτων σε θέσεις-κλειδί του κρατικού μηχανισμού αρκούν για να καταδείξουν το μέγεθος της σήψης και της διαφθοράς. Κάποιοι λίγοι ανεξάρτητοι φορείς που παρήγαγαν πραγματικό έργο, όπως το ΚΕΘΕΑ ή το ΣΕΠΕ βραχυκυκλώθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν για την “τακτοποίηση” ημετέρων. Ο σφιχτός εναγγαλισμός με τον άλλο πυλώνα της σήψης και της διαφθοράς, την Εκκλησία Α.Ε., είναι επίσης ενδεικτικός. Για την πλέμπα μπορεί να μην υπάρχει σάλιο, αλλά για τη θεολογική σχολή της Βοστώνης περισσεύουν 2 εκατομμύρια το χρόνο για να συνεχίσει το θεάρεστον έργο της.

Μπορεί για γιατρούς και δασκάλους να είναι “σφιχτά” τα κονδύλια αλλά 1500 επιπλέον ειδικοί φρουροί πάντα χρειάζονται σύμφωνα με τη ΝΔ, καθώς η πάταξη της “ανομίας” βρίσκεται πάνω πάνω στη λίστα των προτεραιοτήτων της. Ο διοικητής του ΑΤ Εξαρχείων ανέλαβε πριν λίγες μέρες να εξηγήσει σε επιτροπή κατοίκων το πως αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. την έννοια αυτη: απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις τους γιατί οι εκατοντάδες των πάσης φύσης αστυνομικών που κατακλύζουν κάθε μέρα τα Εξάρχεια δεν κάνουν τίποτα απολύτως απέναντι στους εμπόρους ναρκωτικών που λυμαίνονται την περιοχή, φρόντισε να κάνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση ή την αστυνομία, σε αντίθεση με τις καταλήψεις των αναρχικών, είτε βρίσκονται στα εξάρχεια είτε βρίσκονται οπουδήποτε αλλού. Όχι βέβαια ότι η αστυνόμευση θα βοηθούσε ή θα έλυνε το πραγματικό πρόβλημα, αφού σύμφωνα με το υπουργείο οι καταλήψεις είναι πολύ πιο επιτακτικό πρόβλημα από τους εμπόρους του θανάτου και επιπλέον οι αστυνομικοί έχουν δικαίωμα να προβαίνουν σε κάθε είδους αυθαιρεσίες και τραμπουκισμους πολιτών, κατοίκων και διερχόμενων περαστικών, είτε λεκτικά, είτε ασκώντας σωματική βία, ακόμα και με το δημόσιο ξεγύμνωμά τους. Έτσι αντιλαμβάνεται το δόγμα “Νόμος και Τάξη” η κυβέρνηση.
Όσον αφορά το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, στο ίδιο έργο θεατές για μία ακόμα φορά. Ακριβώς όπως και ο προηγούμενος κυβερνητικός θίασος, έτσι και οι νυν άρχοντες του τόπου επιλέγουν ως βασική πολιτική τους την πρόσδεση στο άρμα του Θείου Σαμ. Πολυδιαφημισμένα και πανάκριβα πρωθυπουργικά ταξίδια στην Αμερική για να κλείσουν οι συμφωνίες αγοράς νέων οπλικών συστημάτων, ρητές διαβεβαιώσεις και σκληρές δεσμεύσεις ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε όλα τα εγκλήματα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή με μόνο αντάλλαγμα τη χειραψία μπροστά στα φλας και δηλώσεις στήριξης μηδενικού αντικρύσματος. Την ώρα που η περιοχή θυμίζει ολοένα και περισσότερο ένα καζάνι που βράζει και με την αμερικανική βάση στη Σούδα έτοιμη να δυναμώσει τη φωτιά, αυτά είναι πολιτικές επιλογές που κάποια στιγμή θα τις πληρώσουμε ακριβά. Όλα αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τον Κυριάκο και την παρέα του. Είναι γλυκιά η καρέκλα, βλέπεις, και η ιστορία έχει δείξει πως όσο πιο καλά κάνεις τα θελήματα του Θείου Σαμ, τόσο πιο πολύ θα κάτσεις σε αυτή.

Ιδιοτελής, κοντόφθαλμη, πάμφτωχη σε ανθρώπινο δυναμικό, δέσμια της διαπλοκής και διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι. Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και έχει κηρύξει πόλεμο σε ολόκληρη την κοινωνική βάση. Στο όνομα των συμφερόντων των αφεντικών της, η ΝΔ εξαπολύει καθημερινά όλα τα όπλα του οικονομικού πολέμου απέναντι στους φτωχούς και όλα τα όπλα της καταστολής απέναντι στους αγωνιζόμενους, φροντίζοντας να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο και σε συνέχεια τις διαδηλώσεις, βάση του σχετικού νόμου που έχει προαναγγελθεί. Εμείς απέναντι στον πόλεμο αυτό έχουμε πάρει τη θέση που μας αναλογεί. Μια θέση που μεταφράζεται σε μακροχρόνιες δικαστικές ομηρίες, χρηματικές ποινές δεκάδων χιλιάδων ευρώ και φυλακίσεις. Ως αγωνιζόμενοι επιλέξαμε να φέρουμε το βάρος των επιλογών μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αγωνίζονται απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη δράκα και καλούμε όλους και όλες να οργανωθούν και να παλέψουν μαζί μας.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας
Αναρχική Ομοσπονδία (περιφέρεια Αθήνας)
Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας (Α.ΣΥ.Ν.Φ.)
Σύντροφοι/συντρόφισσες

 

[arve url=”https://youtu.be/cvfF-wOzh9A” /]

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ