Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Νίκη στον αγώνα του Βασίλη Δημάκη

Τρίτη, 19 Μαΐου, 2020

Η βίαιη μεταγωγή του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη στις φυλακές Γρεβενών από εκείνες του Κορυδαλλού, προδίδει την εκδικητική στάση του κράτους απέναντι στους κρατούμενους που αντιδρούν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης εν μέσω πανδημίας. Στις φυλακές Κορυδαλλού, οι κρατούμενοι ζουν στοιβαγμένοι σε τέσσερις τοίχους χωρίς να τους παρέχονται τα απαραίτητα για να προστατευτούν από τον ιό, παραμελημένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που φροντίζει μέσω των υπέρογκων ποσών που μοιράζει στα ΜΜΕ να διατηρεί το αφήγημα του success story.

Δύο μέρες μετά από τις ειρηνικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων του Κορυδαλλού με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών, στις 16 /4, τα ΕΚΑΜ ουσιαστικά απήγαγαν τον Δημάκη από το κελί του χωρίς να δοθεί ποτέ επίσημη αιτία. Στις 21/4 προχώρησε σε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του.

Στις 29/4 νικάει και τα αιτήματα του γίνονται αποδεκτά, οπότε και σταματάει την απεργία πείνας και δίψας. Αντί όμως να επιστρέψει στο κελί του, τον μετακίνησαν στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού με το πρόσχημα της 14ημερης απομόνωσης για αποφυγή της διάδοσης του ιού. Σε αυτό το υποτιθέμενο διάστημα της “καραντίνας” ο Δημάκης εξακολουθεί να έρχεται σε επαφή με τους συγκρατούμενους του όπως και με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους καθώς και να μην τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Παράλληλα, τα μαθήματα του στο πανεπιστήμιο εκτελούνται κανονικά χωρίς να έχει την δυνατότητα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση, αλλά ούτε και στα βιβλία του, τα οποία βρίσκονται στο κελί του, την ίδια στιγμή που ειδικές υποδομές για τηλεκπαίδευση υπάρχουν στο κατάστημα Κράτησης Ι στις αντρικές φυλακές στο οποίο βρισκόταν!

Μέσα σε αυτή τη σουρεαλιστική αναίτια εκδίκηση του κράτους και της Σ. Νικολάου που εξακολουθούν να βγάζουν το μένος τους στους έγκλειστους, ο Δημάκης δεν το βάζει κάτω. Στις 9/5 προχώρησε εκ νέου σε απεργία πείνας την οποία και ανέστειλε λόγω της κατάστασης του, αφού οι ιατρικές μετρήσεις ήταν ανησυχητικές για την υγεία του. Είναι αντιληπτό πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, κάτι που απ’ ότι φαίνεται ελάχιστα ενδιαφέρει την κυβέρνηση, η οποία δεν προτίθεται να “σπαταλήσει” κι άλλο δημόσιο χρήμα για τους κρατούμενους. Η καταστολή είναι πάντα η μόνη απάντηση σε αυτούς και αυτές που προσπαθούν να χαλάσουν το αφήγημα της. Να έχουν στο νου τους οι αρμόδιοι για τις εκδικητικές μεταγωγες πως θα υπάρξουν αντιδράσεις εντός κι εκτός των “τειχών”…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ-Α ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ-Η ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ

Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ