rouvikonas logo

Για τη δίωξη των δύο μελών μας. Η σκευωρία πέφτει.

Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2020

Την Παρασκευή 26/6 δύο μέλη μας πέρασαν ανακριτή για την υπόθεση της εκτέλεσης ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016. Μια κακοστημένη σκευωρία που εκκρεμούσε τέσσερα χρόνια σε δικαστικά γραφεία μέχρι που ήρθε η ώρα να βγει από το συρτάρι. Το κράτος επιχείρησε να εμπλέξει ένα μέλος μας για ηθική αυτουργία και το άλλο για φυσική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Απέτυχε.

Τόσο εμείς όσο και το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνιστικού κινήματος σταθήκαμε μαχητικά απέναντι σε αυτή την προσπάθεια επαναφοράς των παλιών και δοκιμασμένων από την καταστολή πρακτικών δημιουργίας «συνήθων υπόπτων». Σταθήκαμε μαχητικά και αλληλέγγυα στην απόπειρα του κράτους να «εκκαθαρίσει τα μετόπισθεν» ενόψει της μεγάλης και πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε και που είναι βέβαιο ότι θα επαναφέρει τις αγωνιστικές επιλογές στο προσκήνιο της κοινωνικής βάσης.

Από τη μεριά μας ξεκαθαρίσουμε ότι «σηκώνουμε κάθε γάντι» που μας πετά η εξουσία. Τέτοιες κατασταλτικές απόπειρες τις περιμένουμε. Ξέραμε ότι αγώνας ενάντια στο ναρκεμπόριο και τις μαφίες θα προκαλούσε την οργή των αρχών. Είναι πολλά τα λεφτά και είναι και ακόμα περισσότερα τα πολιτικά διακυβεύματα στα Εξάρχεια. Ξέρουμε ότι όσοι αγωνίζονται σήμερα θα μπουν στο στόχαστρο, όχι μόνο για να ικανοποιηθούν οι επικοινωνιακές τρομολαγνείες της κυβέρνησης, αλλά και προληπτικά για τα όσα μας ετοιμάζει κράτος και κεφάλαιο το επόμενο διάστημα.

Το κίνημα αγωνίζεται και κερδίζει.

Οι δύο σύντροφοί μας αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς εγγύηση με μόνο όρο την παρουσία σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα, κάπως άλλωστε έπρεπε το κράτος να σώσει την τιμή του μετά από μια τέτοια νομική κακοκτεχνία που κατασκεύασε. Η σκευωρία πέφτει αλλά ακόμα δεν έχει καταρρεύσει. Το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ποινική διαδικασία και να γίνει δίκη είναι ανοιχτό. Σε κάθε περίπτωση, αν το κράτος επιλέξει να το συνεχίσει θα φροντίσουμε στη δίκη, όποτε αυτή γίνει να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα σε αυτή την απόπειρα.

Ευχαριστούμε τις οργανωμένες δυνάμεις της αντίστασης και τον κόσμο του αγώνα που στάθηκε στο πλευρό μας πριν όσο και κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ