Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων

Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2020

Την Πέμπτη 30/7 στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάζεται το μέλος μας Σπύρος Δαπέργολας με την κατηγορία της «Απειλής» μετά από μήνυση που κατέθεσε ο γνωστός ακροδεξιός βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Μπογδάνος για ανάρτηση σε μέσα κοινωνική δικτύωσης. Το τι έγινε μετά την μήνυση και σύλληψη του μέλους μας είναι γνωστό: ένα μαζικό κύμα αλληλεγγύης εκφράστηκε προς τον σύντροφό μας παράλληλα με ένα μαζικό κύμα απαξίωσης και εξευτελισμού προς τον βουλευτή και όσους τον στηρίζουν.

Όποιος/α έχει μάτια μπορεί να διαπιστώσει αν η κατηγορία του βουλευτή έχει την οποιαδήποτε βάση αλλά το πρόβλημα είναι αλλού. Βιώνουμε μια πολύπλευρη επίθεση ενάντια σε πάλαι-ποτέ αυτονόητα δικαιώματα και αστικές ελευθερίες. Έχοντας εξασφαλίσει, ταΐζοντας με εκατομμύρια, την σιωπή των ΜΜΕ, η κυβέρνηση, δηλαδή το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχει αρχίσει ύπουλα και σε μικρές δόσεις να υπονομεύει αυτά τα δικαιώματα και ελευθερίες. Άγρια αστυνομική καταστολή, ξυλοδαρμοί διαδηλωτών αλλά και πολιτών στην μέση του δρόμου, φύτεμα ενοχοποιητικών στοιχείων σε συλληφθέντες, σκευωρίες σε αγωνιστές, νομοσχέδια απαγόρευσης διαδηλώσεων, απειλές για έλεγχο στα social media, τώρα στο οπλοστάσιό τους προστέθηκαν και οι ατομικές μηνύσεις. Μικρή σημασία έχει η απόπειρα ακροδεξιών πολιτικάντηδων να μείνουν στον επικοινωνιακό αφρό και να ικανοποιήσουν τα ένστικτα φασιστών ψηφοφόρων που επιδιώκουν να επαναφέρουν στο κομματικό τους μαντρί. Αυτό που έχει σημασία είναι πως αν δεν τους σταματήσουμε η επίθεσή τους θα κλιμακωθεί. Ζούμε μια απόπειρα χούντας που εξελίσσεται αργά, σε μικρές δόσεις. Ο χώρος του ιντερνέτ, όπως έχουμε ξεκαθαρίσει στις πολιτικές μας θέσεις, είναι ένα πεδίο μάχης με την εξουσία. Ένα πεδίο που το κράτος επιχειρεί να ελέγξει με κάθε τρόπο και που για την ώρα δεν το καταφέρνει. Η απάντηση που έλαβε ο Μπογδάνος από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του μέσου είναι η απόδειξη. Όμως αυτή η μάχη είναι συνεχής. Η βασική νίκη, αυτή της συλλογικής απαξίωσης των πρακτικών φίμωσης και των φορέων τους επιτεύχθηκε. Στις 30 Ιούλη είναι το επόμενο στοίχημα, η δίκη, η πολιτική της σημασία και το ποινικό μέρος.

Καλούμε τους πάντες σε συγκέντρωση αλληλεγγύης εκείνη την μέρα, στις 9.00 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 2. Συγκέντρωση αλληλεγγύης αλλά και καταγγελίας τέτοιων πρακτικών, μια επί του πρακτέου δήλωση ότι τέτοια «κόλπα» δεν περνάνε…

Τέλος, ως προς το περιεχόμενο της ανάρτησης του συντρόφου Δαπέργολα θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: Ο Ρουβίκωνας και όλο το αναρχικό κίνημα στέκεται μαχητικά αλληλέγγυο σε κάθε αγωνιστή/τρια που διώκεται από το κράτος και τους ανθρώπους του. Αυτή την αλληλεγγύη «την πάμε τέρμα». Εμείς αντέχουμε το «τέρμα». Από ότι φαίνεται στην περίπτωση του Μπογδάνου και τον έξαλλο πανικό που τον οδήγησε αμέσως μετά να απειλεί με μηνύσεις όποιον έπεφτε στον δρόμο του, αυτοί δεν αντέχουν το «τέρμα». Αν δεν το αντέχουν να μην το προκαλούν είναι η συμβουλή μας.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ