rouvikonas logo

Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Terra Incognita

Σάββατο, 22 Αυγούστου, 2020

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 17/8, το υπουργείο προστασίας του πολίτη αποφάσισε να βγάλει στον αέρα άλλο ένα επεισόδιο της σειράς «νόμος και τάξη», εκκενώνοντας την Κατάληψη Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη. Ένα κτίριο το οποίο φιλοξενούσε αυτοοργάνωμενη βιβλιοθήκη και γυμναστήριο, ενώ επίσης μοίραζε τρόφιμα σε απόρους και οργάνωνε δράσεις αλληλεγγύης για προσφυγές και μετανάστες. Μια απειλή για τη δημοκρατία, η οποία έπρεπε να παταχθεί άμεσα.

Την ώρα που οι χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά την νέα έξαρση της πανδημίας εξελίσσονται σε φιάσκο και τα ελληνοτουρκικά αναδεικνύονται όλο και περισσότερο σε μια κλιμακούμενη απειλή πολεμικής αναμέτρησης, η εκκένωση της Terra Incognita αποτελεί ξεκάθαρα αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα μείζονα προβλήματα που απειλούν την κοινωνική βάση.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τιθασεύσει από τη μία την ακροδεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων της και από την άλλη να νομιμοποιήσει στην κοινωνική συνείδηση την ιδιώνυμη καταστολή του αναρχικού κινήματος.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Κατάληψη Terra Incognita και σε όσους κατειλημμένους χώρους βίωσαν ή πρόκειται να βιώσουν την κρατική τρομοκρατία. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν αποδυναμώνουν το κίνημα αλλά, αντιθέτως, δίνουν το έναυσμα για την εντατικοποίηση των αγώνων και την περαιτέρω συσπείρωση του ανταγωνιστικού μετώπου απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ