Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Κυρανάκη

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι προκλητικές δηλώσεις από βουλευτές και πολιτικούς της νέας Δημοκρατίας ήταν πάντοτε το φόρτε του κόμματος. Πιο συγκεκριμενα, προκλητικές δηλωσεις που με αυθαδεια αραδιάζονται από κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ενώ παράλληλα οι ψηφοφόροι τους τις καταπίνουν χωρίς καμία ένδειξη κριτικής σκέψης.

Είναι οξύμωρο, το ότι σε μια εποχή που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Μάιο του 2020 η ανεργία άγγιζε το 37,5% στους νέους κάτω των 25 ετών και το 17% στο συνολικό πληθυσμό εν μέσω πανδημίας· σε μια εποχή που ο κόσμος απολύεται μαζικά και η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ των εργοδοτών, παραγκωνίζοντας τους εργαζόμενους· σε μια εποχή που η κυβέρνηση για να βγάλει τα 800αρια που μας πέταξε χαριστικά, απαιτεί από τους εργαζόμενους υπερωρίες αμισθί σύμφωνα με την νέα διάταξη του υπουργείου Εργασίας για τις προληπτικές ημέρες καραντίνας στον ιδιωτικό τομέα και προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα, ο βουλευτής Κυρανάκης να επιρρίπτει ευθύνες στους νέους και τις νέες για το πρόβλημα της ανεργίας.

Ο Κυρανάκης δεν έχει σταματήσει στιγμή να μας εκπλήσσει. Καθε φορα που ένα μείζον θέμα έρχεται στην επιφάνεια παίρνει σαφή θέση ενδεικτική του ποιος είναι, είτε αυτό έχει να κάνει με το μεταναστευτικό (παίρνοντας θέση υπέρ της ακροδεξιάς και των Ενωμένων Μακεδόνων στο περίφημο “μπάρμπεκιου”) , είτε με τα επιδόματα (τα οποια σύμφωνα με τον βουλευτή θα δίνονται μόνο σε Ελληνες), είτε με την συγκάλυψη παιδεραστών του κόμματος (θύμα σκευωρίας, άλλωστε σύμφωνα με τον βουλευτή, ο Νίκος Γεωργιάδης). Αυτη την φορά ήρθε να μας τονίσει πως «οι νεοι και οι νέες ευθύνονται για την ανεργία καθώς δεν φτιάχνουν “καλά” και “δομημένα” βιογραφικά και τα περιμένουν όλα από το κράτος».

Αν θέλουμε βέβαια να λέμε όλη την αλήθεια, οι προθέσεις του κάθε Κυρανάκη, του κάθε Μπογδάνου, του κάθε Άδωνι Γεωργιάδη δεν είναι ιδεολογικές ή είναι δευτερευόντως ιδεολογικές. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η συνέχιση της πολιτικής τους καριέρας πάνω από όλα. Όντας έξω από τα σόγια και τις κομματικές αριστοκρατίες, δεν έχουν προσβάσεις ούτε στα παραδοσιακά πακέτα δεξιών ψήφων, ούτε στην μιντιακή προβολή, ούτε στις κουμπαριές με επιχειρηματίες και μεγαλοπαράγοντες του κομματικού μηχανισμού. Είναι υποχρεωμένοι να τραβήξουν μόνοι τους τα φώτα πάνω τους, να βρουν το δικό τους κομματικό ακροατήριο για να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό σταυρών που θα τους δίνει 8000 ευρώ μισθό το μήνα. Και το μόνο ορφανό πεδίο ψήφων στη δεξιά είναι η ακροδεξιά. Αγωνίζονται λοιπόν να γίνουν αρεστοί στους πρώην χρυσαυγίτες, στους οπαδούς του Βελόπουλου στις φασιστοσυνάξεις αγανακτισμένων, στον κάθε ψεκασμένο αντικομμουνιστή. Και για να το πετύχουν δημιουργούν με ακροδεξιού περιεχομένου δηλώσεις, μικροσκάνδαλα που θα τους φέρουν στον αφρό. Ο κάθε Κυρανάκης ήξερε ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα αντιδράσει άσχημα στις δηλώσεις του. Δεν τον νοιάζει. Τον νοιάζουν οι μικρές ορδές των ηλιθίων που θα χειροκροτήσουν αυτές τις δηλώσεις του ως ένδειξη «πολιτικού θάρρους». Αφού χρησιμοποίησε το γάμο του για το επικοινωνιακό του “come back” έριξε αμέσως μετα την δεύτερη βολή…

Μήπως όμως αυτό τους κάνει λιγότερο επικίνδυνους; Μήπως τελικά δεν είναι πραγματικά φασίστας;

Είναι και με το παραπάνω, ακριβώς γιατί ο φασισμός δεν είναι μόνο μια ιδεολογική επιλογή αλλά εμπεριέχει το ατομικό σύμφέρον, εμπεριέχει την ιδιοτέλεια, εμπεριέχει την οποιαδήποτε κωλοτούμπα για να υπηρετηθούν τα ατομικά συμφέροντα. Ο φασισμός, ανάμεσα στα άλλα, είναι ένας αδίστακτος αριβισμός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ταλέντο να επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους πόσο μάλλον στους εύκολους στόχους στις νέες και τους νέους. Η γενική γραμμή της παραμένει η ίδια μόνο τα ονόματα αλλάζουν κάθε φορά ανάλογα με το πόστο του κάθε βουλευτή.

Οι νέοι και οι νέες λοιπόν που μόχθουν να βγάλουν τα προς το ζην, οι νέοι και οι νέες που επιβιώνουν με 550€ βασικό μισθό, που σπουδάζουν ή που δεν σπουδάζουν γιατί δεν έχουν χρόνο ή γιατί τα χρήματα δεν επαρκούν, που αγκωμαχούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα του 2020 σας ενημερώνουν ότι δεν περιμένουν απολύτως τίποτα από το κράτος. Ξέρουν πολύ καλά τι είναι και ποιό είναι αυτό το κράτος. Παλεύουν καθημερινά όσο το κράτος παλεύει να τους φιμώσει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.

Αλλά εμείς Κυρανάκη, δεν ήρθαμε να μας δείξετε το πτυχίο της νομικής σας, ούτε ήρθαμε να ρωτήσουμε τους φίλους σας εάν έχετε 10 χρόνια ένσημα όπως μας προτρέψατε να κάνουμε ή εάν είστε προγραμματιστής χωρίς πτυχίο. Άλλωστε αυτή η μέθοδος σας ανήκει. Εσείς του κράτους είστε εκείνοι που κυνηγάτε καθαρίστριες χωρίς πτυχιο δημοτικού και επιβάλετε ποινές. Εμείς κυνηγάμε πολιτικούς χωρίς αξιοπρέπεια.

Εμείς ήρθαμε και θα ερχόμαστε στον καθέναν από εσάς με μοναδικό στόχο το να τονίσουμε και να αποδείξουμε ότι οι νεοι και οι νέες δεν έχουν ανάγκη το κράτος για ένα καλύτερο αύριο, έχουν ανάγκη την αντίσταση απέναντι στον ασφυκτικό κλοιό που έχει επιβάλει αυτό το κράτος.

Είμαστε απέναντι στην ψυχολογική τρομοκρατία που μας ασκείτε.

Είμαστε απέναντι στα σκλαβοπάζαρα που μας ετοιμάζετε.

Δεν είμαστε μαζί σας, είμαστε απέναντι σας. Δεν διεκδικούμε κάτι από καμιά κυβέρνηση και δεν περιμένουμε τίποτα από κανένα πολιτικό στέλεχος.

Είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να συνταξουμε ένα δομημένο βιογραφικό λοιπόν, αλλά όχι με βάση σπουδές και εργασιακες προϋπηρεσίες. Ειμαστε έτοιμοι/ες να συνταξουμε ένα δομημένο βιογραφικό στην αντίσταση εναντίον όλων εσάς που προσπαθείτε να μειώσετε τον μοχθο και την νοημοσύνη μας.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ