Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, συντρόφισσες/οι από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo και τον Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Ροζάβα, ο οποίος δέχεται επίθεση από το τουρκικό κράτος.

Οι σύντροφοι και συντρόφισσες άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα μπροστά από τον γκισέ. Μόλις αποχώρησαν, αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν και τους/τις προσήγαγαν στη ΓΑΔΘ, ενώ όση ώρα κρατούνταν εκεί τους στέρησαν το δικαίωμα επικοινωνίας με δικηγόρο.

Αύριο 21/10/20 οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες δικάζονται με την κατηγορία της διατάραξης, μετά από καταγγελία της αεροπορικής ότι όση ώρα βρίσκονταν εκεί δε μπορούσαν να πωληθούν εισιτήρια.

Άσχετα με τις προσπάθειες του κράτους να καταστείλει εμάς ή την όποια ενέργεια δείχνει την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο λαό της Ροζάβα και κάθε εξεγερμένο-αγωνιζόμενο λαό, εμείς θα είμαστε εδώ. Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα, τον αγώνα των YPG και YPJ, καθώς και τον αγώνα του PKK στην Τουρκία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε αυτούς που μάχονται ενάντια σε κράτη, εξουσία και φονταμενταλισμό. Είμαστε ενάντια στα κράτη που με ιμπεριαλιστικές βλέψεις αποσκοπούν στην καταστολή και την υποδούλωση των επαναστατημένων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο 21/10, 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ