Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες/είσες μετά την εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο και την Πρυτανεία

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη 12/11 σύντροφοι και συντρόφισσες κατέλαβαν την πρυτανεία του ΕΜΠ ενώ παράλληλα ξεκίνησε συγκέντρωση εντός του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου (Πατησίων) ο οποίος εδώ και κάποιους μήνες σε συνδυασμό με την κατάργηση του ασύλου βρίσκεται στα χέρια του κράτους.

Ενός κράτους που αποφάσισε ότι την πανδημία θα την πληρώσουμε οι από τα κάτω κι όχι εκείνοι οι ίδιοι που έφτασαν την κατάσταση στο απροχώρητο προκειμένου τα αφεντικά να πλουτίσουν με το ζεστό χρήμα των τουριστών από χώρες με υψηλή διασπορά του COVID19 και αφήνοντάς μας στο έλεος της βαλτώδους κατάστασης που επικρατεί στο σύστημα υγείας. Οι ΜΕΘ είναι ελάχιστες, οι γιατροί επίσης, τα ΜΜΜ πήχτρα αλλά οι μπάτσοι άπειροι και παντού κι έτοιμοι να επιτεθούν με την κατασταλτική τους μανία σε όποιον και όποια αγωνίζεται ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Μπήκαν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες στο κάτω Πολυτεχνείο για να καταστεί δυνατή η χρήση του χώρου ενόψει του τριημέρου, αλλά και στην πρυτανεία του ΕΜΠ στην πολυτεχνειούπολη, την οποία κατέλαβαν, και ο Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή την επόμενη μέρα, αφού από την Πέμπτη είχε αποκλείσει τους πρώτους, να επέμβουν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις και να συλληφθούν όλοι. Μέχρι πριν λίγες ώρες κρατούνταν όλοι, 92 το σύνολο, σε άθλιες συνθήκες, σε μια περίοδο μάλιστα που μας καλούν να μείνουμε σπίτι και να αποφύγουμε τους συνωστισμούς. Παράλληλα, επιτίθενται σε κόσμο στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε αντανακλαστικά στην πλατεία Εξαρχείων προσάγουν άλλα δέκα άτομα και στα υπόλοιπα επιβάλλουν δυσβάσταχτα πρόστιμα. Στη συνέχεια επιτίθενται και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους-στις συλληφθέντες-εισες μπροστά από τη ΓΑΔΑ.

Το κατασταλτικό κρεσέντο της χούντας που έχει επιβάλλει το κράτος μας αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο το εξής: οι κοινωνικοί ταξικοί αγώνες των φοιτητών-τριών, εργατών-τριών, των καταπιεσμένων ανθρώπων δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Ο κόσμος του αγώνα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ανεξαρτήτως συνθηκών, ενάντια στη φτωχοποίηση του και την καταστολή που την προωθεί, ενάντια στην πολιτική θανάτου που εφαρμόζουν και στηρίζοντας τους αγώνες των γιατρών και νοσηλευτών. Γιατί εμείς μόνο παλεύουμε και θα παλεύουμε για την επιβίωσή μας και το κράτος με τα αφεντικά θα βρίσκονται πάντα απέναντι προσπαθώντας να μας εξοντώσουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪ́ΔΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ