Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των super market

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, 2020

Πενιχροί μισθοί, μεγάλος όγκος δουλειάς, αυξημένα ωράρια, συνθήκες εντατικοποίησης, εργασιακή τρομοκρατία, απουσία υγειονομικών μέτρων εν καιρώ πανδημίας, αυτά είναι μόνο μερικά από εκείνα που σχηματίζουν τη βάση της εργασιακής πραγματικότητας στα καταστήματα υπεραγοράς τροφίμων.

Συνθήκες εργασιακής γαλέρας επικρατούν στα σούπερ μάρκετ. Συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων και καταναλωτών. Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην ελλιπή και επιλεκτική χρήση εφαρμογής υγειονομικών μέτρων υποβοηθώντας τους μεγαλοεργοδότες, όσο η μεγαλοεργοδοσία αποσκοπεί μονάχα στην αύξηση παραγωγής των κερδών της θέτοντας σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή πολλών ανθρώπων της τάξης μας. Το εργατικό δυναμικό θεωρείται αναλώσιμο και οι επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν καθημερινότητα. Ο τζίρος των σούπερ μάρκετ απογειώνεται εις βάρος των εργαζομένων που καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την αύξηση θετικών, στον κορονοϊό, κρουσμάτων στους εργαζόμενους λόγω του ανθυγιεινού περιβάλλοντος εργασίας, αλλά και τη μετέπειτα απόκρυψή τους από τους εργοδότες• την έλλειψη απολυμάνσεων, την ανεπάρκεια μέτρων προστασίας, το μεγάλο φόρτο εργασίας και τον εξουσιαστικό και εκβιαστικό τρόπο συμπεριφοράς των εργοδοτών.

Στηρίζουμε τους εργαζομένους και ζητάμε επιτακτικά την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, απαιτούμε μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ρουβίκωνας

Το βράδυ της Κυριακής γράφτηκαν συνθήματα σε 45 καταστήματα super market.

 

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ