Παρέμβαση στην οικία της Αλεξίας Έβερτ στο Μετς

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

Μόλις πριν από 2 ημέρες ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου και όπως ήταν φυσικό ο αριστερός και α/α χώρος προσπάθησε να τιμήσει την ιστορική μνήμη. Μπορεί πολύς κόσμος να ήρθε αντιμέτωπος με την άκρατη αστυνομική βία, να κατέληξε σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή κρατητήριο και το απόγευμα της ίδιας μέρας έπρεπε να αντιμετωπίσει και την «κυρία» Αλεξία Έβερτ που μέσω του αισχρού της σχολίου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τους κούνησε το δάχτυλο που εν μέσω μιας πανδημίας αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του αγώνα αψηφώντας τις αναρίθμητες κατασταλτικές δυνάμεις που κατέκλυζαν το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα η εν λόγω «κυρία» χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ ως «κατσαρίδες και τρωκτικά». Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης απεφάνθη ότι το να διαδηλώνει κανείς/μία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας -αφού οι διαδηλωτές τηρούσαν και τις αποστάσεις και φορούσαν μάσκες, εν αντιθέσει με τις αστυνομικές δυνάμεις- τον/την καθιστά ένα δυσειδές παράσιτο της κοινωνίας που χρήζει «εξολόθρευσης» για το καλό όλων μας.

Ας δούμε όμως ποιοι/ες είναι τα πραγματικά παράσιτα στην ιστορία. Η κυρία Έβερτ προερχόμενη από μία οικογένεια βαθύτατα πολιτικοποιημένη, με τον πατέρα της Ιδρυτικό Μέλος της ΝΔ, πρώην πρόεδρο της ΝΔ και πρώην Δήμαρχο Δήμου Αθηναίων, αποφάσισε και η ίδια να ασχοληθεί με «τα κοινά». Έτσι, το 2019 αποφάσισε να συμμετάσχει στο σχήμα του κυρίου Μπακογιάννη ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος. Όταν τη ρώτησαν σε συνέντευξή της, ποια πιστεύει ότι είναι τα κυριότερα προβλήματα των Αθηναίων η απάντησή της ήταν «η καθαριότητα, η ακαλαισθησία, η παραμέληση και η αβεβαιότητα.» Για αυτό άλλωστε και αποφάσισε να ακολουθήσει τον κύριο Μπακογιάννη που «μόνο αυτός μπορούσε να φέρει την αλλαγή.»

Ωστόσο, ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές, κρίνοντας από το έργο του κυρίου Δημάρχου τα συντριβάνια, οι ζαρντινιέρες, οι φοίνικες και ο Μεγάλος Περίπατος δεν ήταν ο τρόπος «να αναστήσει την ξεπεσμένη Αθήνα που» -ακόμη και σήμερα- «ασφυκτιά και θλίβει.» Θα ήθελε κανείς να πιστέψει ότι η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα εστίαζε περισσότερο σε θέματα που όντως απασχολούν τους Αθηναίους πολίτες και όχι με την εξωτερική διακόσμηση. Για παράδειγμα με τη βελτίωση και εξέλιξη των κέντρων παροχής βοήθειας στους άστεγους συμπολίτες μας, η αυτοδιοίκηση και καλυτέρευση του ΚΕΘΕΑ για τη φροντίδα και απεξάρτηση των εξαρτημένων συμπολιτών μας, ή ακόμη και το πιο επίκαιρο, η αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με κάποια έξτρα δημοτική συγκοινωνία για την προστασία των πολιτών από την πανδημία. Βέβαια, γιατί να έχεις δημοτική συγκοινωνία αν η πόλη σου δεν είναι όμορφη, άλλωστε έχεις και το Μεγάλο Περίπατο να πας με τα πόδια… Για αυτό άλλωστε και ο κύριος Δήμαρχος ξόδεψε υπέρογκα ποσά για το μεγαλειώδες σιφώνι στην Ομόνοια και τις εξαιρετικές νέες γλάστρες στο κέντρο της πόλης μας, προνοεί μάλιστα και για τις γιορτές των Χριστουγέννων που πλησιάζουν δίνοντας σχεδόν ένα εκατομμύριο στο στολισμό.

Δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω λοιπόν. Τα γεγονότα και οι πράξεις των τελευταίων ημερών και όχι μόνο τα έχουν πει ήδη όλα. Τα παράσιτα αυτής της κοινωνίας δεν είμαστε εμείς, δεν είναι όποιος/α μάχεται και αγωνίζεται για τη ζωή και την ελευθερία, είναι όλοι/ες αυτοί/ες που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, η κάθε Έβερτ και ο κάθε Μπακογιάννης. Μπορεί φυσικά ο Μπακογιάννης να πει ότι η Αλεξία Έβερτ παραιτήθηκε και άρα το πρόβλημα έφυγε από τα δικά του χέρια ωστόσο, οι δηλώσεις και ακόμα χειρότερα τα πιστεύω αυτά μένουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα γίνουν και ανεκτά, πόσο μάλλον εν όψει της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας.

Θα μας βρίσκετε μπροστά σας

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ