Παρέμβαση στο ΑΤ Κολωνού

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

Αυταρχισμός και αυθαιρεσία αποτελούν έννοιες ταυτόσημες με την αστυνομία. Τόσο το κράτος όσο και τα ίδια τα αστυνομικά υποκείμενα έχουν φροντίσει για αυτό. Μας το επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά στις 17 Νοέμβρη, όταν με πολύ ξύλο και χημικά προσπάθησαν να καταστείλουν κάθε συγκέντρωση για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η κορύφωση της καταστολής ολοκληρώθηκε στο πογκρόμ αστυνομικής βίας εναντίον μιας ολόκληρης οικογένειας στα Σεπόλια. Άντρες της ομάδας ‘Δράση’ φρόντισαν να χτυπήσουν και να σκορπίσουν, στην κυριολεξία, όλα τα μέλη της οικογένειας σε αστυνομικά τμήματα και νοσοκομεία. Αρχικά, αφού εισέβαλαν μέσα στην πολυκατοικία που κατοικεί η οικογένεια, χτύπησαν ένα διαδηλωτή και τη μητέρα του και αφού τον συνέλαβαν, έστειλαν τη μητέρα του στον Ευαγγελισμό. Στη συνέχεια, η αδερφή του, ο πατέρας του και δύο φίλοι του έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στο ΑΤ Κολωνού. Χτυπήθηκαν άγρια και συνελήφθησαν όλοι τους, με τον πατέρα να παθαίνει ισχαιμικό επεισόδιο, να οδηγείται στον Ευαγγελισμό και να νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Υπενθυμίζουμε πως για εμάς ο αγώνας είναι συνεχής. Έτσι λοιπόν, πραγματοποιήσαμε μια ελάχιστη συμβολική κίνηση αλληλεγγύης για την οικογένεια που χτυπήθηκε μπροστά στην είσοδο του σπιτιού της στα Σεπόλια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ