Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Ρουβίκωνας σήμερα, στα πλαίσια της Αναρχικής Oμοσπονδίας συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκδικητική μετάθεση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά έξω από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ. Το γνωστό κομματικό στέλεχος διοικήτρια Όλγα Μπαλαούρα και η υπόλοιπη διοίκηση του Αγίου Σάββα κατέστειλαν με αυτόν τον τρόπο τον συνδικαλιστή Καταραχιά, και μέσα από αυτόν τους αγωνιζόμενους γιατρούς και υγειονομικούς του νοσοκομείου. Η αποκάλυψη της τραγικής κατάστασης και των ελλείψεων, που επικρατεί και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όχι μόνο έριξε την βιτρίνα που η διοίκηση επιχείρησε να παρουσιάσει προς τα έξω, αλλά έφερε στο φως και άλλες αθλιότητες, όπως ότι διατάχθηκε ΕΔΕ για το γεγονός ότι γιατροί του νοσοκομείου νόσησαν από Covid…

Φαίνεται ότι οι πεσμένες βιτρίνες, οι κατεστραμμένες μαγικές εικόνες που ωμά προσπαθούν να αποκρύψουν τα κρατικά εγκλήματα στον χώρο της υγείας και την πλήρη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, ενοχλούν το κράτος. Ο συνδικαλισμός που κάνει την δουλειά του ενοχλεί το κράτος.

Το κράτος εκδικείται.

Από την άλλη ο κόσμος του αγώνα στέκεται αλληλέγγυος στις συνδικαλιστικές μάχες στον υγειονομικό χώρο, αναγνωρίζοντας όχι μόνο το δίκαιο στο επίπεδο των κοινωνικών και εργατικών ελευθεριών, αλλά και την τεράστια συνεισφορά γιατρών και υγειονομικών στην συγκράτηση της πανδημίας. Το αντίβαρο στην εγκληματική πολιτική του κράτους, που χωρίς αυτό, η τραγωδία των 100 νεκρών την ημέρα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη σε αριθμούς και σφοδρότητα.

Ο Ρουβίκωνας θα συνεχίσει, μέσα από κάθε πεδίο που βρίσκεται, να συμμετέχει στους αγώνες των υγειονομικών. Θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες υπεράσπισης αυτών των αγώνων και πολεμικής σε όσους σαμποτάρουν την δημόσια υγεία και αφήνουν την κοινωνική βάση στο έλεος της πανδημίας, της φτώχειας, της καταστολής, της συκοφαντίας.

Άμεση ανάκληση της εκδικητικής μετάθεσης του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά.

Νίκη στους αγώνες των υγειονομικών

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ