Στήριξη των συγκεντρώσεων στην Ισραηλινή πρεσβεία

Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Για άλλη μια φορά οι Παλαιστίνιοι, περιθωριοποιημένοι στη γη που γεννήθηκαν, πεθαίνουν ξεχασμένοι και κατηγορούμενοι που δεν κάθονται να πεθάνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Για άλλη μια φορά στην ιστορία τα όποια χτεσινά θύματα εθνοκαθάρσεων και ολοκαυτωμάτων φαίνεται να μη διδάχτηκαν τίποτα και, όταν έρθει η δική τους ώρα της δύναμης, αντιγράφουν τους θύτες τους παράγοντας νέα θύματα. Δεν αγιοποιούμε και δε δαιμονοποιούμε κανέναν. Ασφαλώς και ανάμεσα στους Παλαιστίνιους υπάρχουν σκοταδιστικές δυνάμεις, διεφθαρμένες κλίκες εξουσίας, συνεργάτες μεγάλων και περιφερειακών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ασφαλώς ανάμεσα στους ισραηλινούς υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές/τριες που με τη στάμπα του «εθνοπροδότη» αγωνίζονται για ειρήνη και αρμονική συνύπαρξη των λαών. Όποιες όμως και να είναι οι αναγνώσεις της κατάστασης ο καθένας και η καθεμιά, άτομα και οργανώσεις πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Η δική μας θέση είναι χωρίς αστερίσκους στο πλευρό των Παλαιστίνιων, στο πλευρό κάθε λαού που αντιμετωπίζει τον ξεριζωμό και την βία των ισχυρών απλά και μόνο για την ταυτότητά του. Είμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είμαστε στο πλευρό των εβραίων απέναντι στον αντισημιτισμό. Στην γη της Παλαιστίνης, στη γη του Ισραήλ χωράνε όλοι όσοι γεννήθηκαν εκεί και τίποτα δεν πρέπει να επιτραπεί να οδηγήσει σε διωγμούς και προσφυγιές.

Ξέρουμε τις γεωπολιτικές περιπλοκότητες και τις δυναμικές που γεννούν οι εξουσιαστικοί και ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Κι ακριβώς επειδή τις ξέρουμε και τις μετράμε δίνουμε μεγάλη σημασία στη διεθνή αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό αγώνα. Είναι άλλωστε από τα λίγα όπλα που του απομένουν τώρα που το Ισραήλ εξασφάλισε τη συμμαχία σχεδόν όλων των μεσογειακών και αραβικών εξουσιών, με την Ελλάδα (το ίδιο και με Σύριζα και με ΝΔ) να πρωταγωνιστεί στη στήριξη του νέου συμμάχου της. Είναι το μόνο όπλο, όσο μικρό κι αν είναι, που προσφέρεται σε αυτόν τον λαό χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς απαιτήσεις υποταγής, σε αντίθεση με την υποκριτική στήριξη περιφερειακών ιμπεριαλισμών, όπως ο Τουρκικός και ο Ιρανικός (που μόλις γυρίσει ο τροχός των συμμαχιών θα αποσυρθούν χωρίς δισταγμό).

Δε μπορεί να βοηθήσει άμεσα τους Παλαιστίνιους η διεθνής αλληλεγγύη, δεν τους δίνει όπλα, ούτε ρεύμα, ούτε τρόφιμα, ούτε εμβόλια, ούτε στέγη. Μπορεί όμως να τραβάει το πέπλο της σιωπής που αν επιβληθεί παγκόσμια τότε όλοι ξέρουμε ποια λύση θα εφαρμόσει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη: την τελική λύση.

Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά να σταθεί στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και να πλαισιώσει τις συγκεντρώσεις στην Ισραηλινή πρεσβεία και τις διεθνιστικές κινητοποιήσεις.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ