Ενημέρωση για τη συνέχεια των παρεμβάσεων στο δημαρχείο Καισαριανής

Παρασκευή, 2 Ιουλίου, 2021

Συνάντηση του Ρουβίκωνα με το δήμαρχο Καισαριανής πραγματοποιήθηκε σήμερα, ως επακόλουθο της μαζικής παρέμβασης που έγινε από τη συλλογικότητα στο δημαρχείο Καισαριανής την περασμένη Τετάρτη (https://rouvikonas.gr/archives/5119).

Γνωστοποιήσαμε στο δήμαρχο πως ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που απαγόρευσε την εκδήλωσή μας στο Σκοπευτήριο στις 19 Ιούνη, ανέφερε πως η επέμβαση της αστυνομίας έγινε ύστερα από πιέσεις της δημοτικής αρχής.

Η απάντηση που πήραμε από τον ίδιο -και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο- ήταν πως ουδέποτε η δημοτική αρχή ζήτησε από την αστυνομία την ακύρωση της εκδήλωσής μας. Επίσης, πως ουδέποτε έχουν ζητήσει την απαγόρευση οποιασδήποτε πολιτικής εκδήλωσης. Μαλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα ψάξει το ζήτημα για να μάθει το λογο για τον οποίο ειπώθηκε από τον επικεφαλής της αστυνομίας η εμπλοκή του δήμου στην απαγόρευση της εκδήλωσης στις 19 Ιούνη.

Ανεξάρτητα από την αφήγηση του δημάρχου για τα γεγονότα και για το ποιος τελικά ευθύνεται για την πρωτοφανή απαγόρευση πολιτικής εκδήλωσης στο Σκοπευτήριο, εμείς δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε το χώρο του Σκοπευτηρίου απέναντι στον οποιονδήποτε θελήσει να επιβάλλει στο συγκεκριμένο χώρο καταστολή και αστυνομοκρατία.

Θα βρεθούμε απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να επιβάλλει τη φίμωση και την απαγόρευση πολιτικών εκδηλώσεων στο Σκοπευτήριο, όπως επίσης θα αγωνιστούμε για να διατηρηθεί ο ανοιχτός, ελεύθερος και κοινωνικός χαρακτήρας του.

ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ