Μοτοπορεία αλληλεγγύης

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, 2021

Μοτοπορεία αλληλεγγύης

στους Ν. Ματαράγκα & Γ. Καλαϊτζίδη

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου

Προσυγκέντρωση 19:00, Πλ. Εξαρχείων

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα

———————————————————————————-

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 εκτελείται στα Εξάρχεια ένας έμπορος ναρκωτικών. Την ευθύνη της εκτέλεσης αναλαμβάνει η οργάνωση «Ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής» και σε κείμενο που αναρτούν τονίζουν τη βίαιη, αψυχολόγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά του στα Εξάρχεια προς συντρόφους και κατοίκους.

Τον Μάρτιο του 2020, η 2η τακτική ανακρίτρια κατόπιν αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού που συγκέντρωσε το τμήμα ανθρωποκτονιών μετά από 4 ολόκληρα χρόνια , αποφασίζει να καλέσει σε απολογία τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα για ηθική και φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, αντίστοιχα.

Τον Ιούνιο του 2020, περνώντας από το γραφείο του ανακριτή οι δύο σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καν εγγύηση και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση, ορθά, θα πάει στο αρχείο.

Όμως το κράτος και οι μηχανισμοί καταστολής, τον Απρίλιο του 2021 και παρά την διάτρητη δικογραφία, οδηγούν τους συντρόφους σε δίκη η οποία θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Η μεθόδευση αυτή από πλευράς του κράτους έχει ως στόχο την ομηρία των δύο συντρόφων, αλλά και την πολιτική και φυσική εξόντωσή τους, μιας και απειλούνται ακόμη και με ισόβια.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική πρόκληση που δεν έχει υπάρξει παρόμοια τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι μία υπόθεση που δεν αφορά μόνο τον ευρύτερο αναρχικό, αντιεξουσιαστικό και ελευθεριακό χώρο, αλλά αφορά το σύνολο του αντικαπιταλιστικού και αντικατασταλτικού κινήματος.

Με βάση τα παραπάνω, ανακοινώνουμε την έναρξη της λειτουργίας της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΜΠΌΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ 2016». Στην επιτροπή συμμετέχουν μέλη του Ρουβίκωνα, συντρόφισσες και σύντροφοι αλληλέγγυοι και είναι ανοιχτή για όποιον και όποια θελήσει να συμμετάσχει.

Μέσα από αυτήν την επιτροπή επιθυμούμε να συμβάλλουμε στη μεγάλη πολιτική μάχη εν όψει του δικαστηρίου στις 13 Οκτωβρίου 2021 και να συνδράμουμε στην ανάπτυξη ενός ευρύτατου μετώπου αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι στην πρωτοφανή μεθόδευση του κράτους να στείλει σε δίκη τους δύο συντρόφους μας με κατασκευασμένο κατηγορητήριο και διάτρητη δικογραφία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ 2016

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Επικοινωνία με την επιτροπή

E-mail: solidarityc@riseup.net
Μήνυμα στη σελίδα μας Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Facebook

Μέλη της επιτροπής θα βρίσκονται στο Κ*ΒΟΞ [Αραχώβης & Θεμιστοκλέους, πλ. Εξαρχείων] από τις 7 Σεπτεμβρίου, κάθε Τρίτη 11:00 – 14:00 και κάθε Πέμπτη 18:00 – 21:00.

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ