Κάλεσμα στήριξης στην πορεία για την απελευθέρωση του Οτζαλάν

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, 2021

Στηρίζουμε την πορεία των συντρόφων/ισσών από το κουρδικό κίνημα απελευθέρωσης, με κατεύθυνση προς την τουρκική πρεσβεία.

23 χρόνια τώρα οι αντιδραστικοί κύκλοι της καπιταλιστικής Δύσης, και προφανώς το φασιστικό τουρκικό κράτος, έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία φυσικής και πνευματικής εξόντωσης του ηγέτη του κουρδικού κινήματος Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Έγκλειστος εδώ και 22 χρόνια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ιμραλί (τύπου F), συνθήκη για την οποία μεγάλο μέρος μέρος της ευθύνης φέρει και το ελληνικό κράτος, βρίσκεται σε καθεστώς πλήρης απομόνωσης χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, ούτε καν με τους δικηγόρους του. Εκτός αυτών, ως συνένοχες σε αυτήν την οργανωμένη προσπάθεια απομόνωσης και εξόντωσης θα πρέπει να καταδείξουμε και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ, ένα ανθρωπιστικό λείψανο που στην πράξη έχει τον ρόλο του επίσημου ξεπλύματος κάθε λογής συμμετοχής κρατών και κεφαλαίου σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Το έδειξαν ξεκάθαρα και όταν πριν λίγες μέρες, γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην καθιστική διαμαρτυρία για την απελυθέρωση του Οτζαλάν έξω από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Παρόλα αυτά, η αντίσταση και οι νίκες του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού δε σταματούν, μάχεται διαρκώς ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στο πλευρό των Κούρδων/ισσών συντρόφων/ισσών που διεκδικούν την απελευθέρωση του ηγέτης τους Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/10 ΣΤΙΣ 17:00

“Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ”

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ