Εκδήλωση ενημέρωσης για τη δίκη των Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

Η δίκη αυτή θα γίνει του κράτους καταδίκη

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα σας καλεί όλες και όλους την Τετάρτη 20/10 στις 8:30μμ στο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ, σε μια ανοιχτή συζήτηση ενημέρωσης σχετικά με την πορεία της δίκης αλλά και προκειμένου να οργανωθούν τα επόμενα βήματα του κινήματος αλληλεγγύης στους δύο αγωνιστές.

Η κατάρρευση του κατηγορητηρίου από την πρώτη κιόλας μέρα της δίκης, είναι η αρχή μιας μεγάλης νίκης, όχι μόνο για τους συντρόφους μας και τον Ρουβίκωνα αλλά για ολόκληρο το κίνημα και την κοινωνία. Γιατί, αν και αποτελεί πάγια τακτική του κράτους να στήνει δίκες παρωδίες με ανυπόστατη και ψευδή συσσώρευση κατηγοριών στο πρόσωπο αγωνιστών, στην περίπτωση Καλαϊτζίδη και Ματαράγκα είχαμε μια επικίνδυνη κλιμάκωση, ένα πραγματικό σήμα κινδύνου για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Αστυνομία και εισαγγελείς κατασκεύασαν μαρτυρίες χρησιμοποιώντας εμπόρους ναρκωτικών, με σκοπό να στήσουν ένα πολύ σοβαρό κατηγορητήριο που θα μπορούσε να επιφέρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Δεν θα τα καταφέρουν. Το κατηγορητήριο που κατέρρευσε με γδούπο, λόγω της κατάθεσης μίας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας αποδεικνύει όχι μόνο την αθωότητα των δύο αγωνιστών αλλά και το μέγεθος της σκευωρίας που στήθηκε εις βάρος τους.

Η μαζική κατακραυγή που ακολούθησε αυτή την καθοριστική για την πορεία της δίκης εξέλιξη, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. Η κοινωνία μας δεν κινδυνεύει από το ανταγωνιστικό κίνημα και τις ριζοσπαστικές μορφές δράσης αλλά από αυτούς που θέλησαν να στήσουν μια δίκη – παρωδία κατασκευάζοντας ένα κατηγορητήριο τερατωδών ψεμάτων.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ