Παρέμβαση στη διοίκηση της Praktiker Hellas στην Πειραιώς

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Η ιστορία των κινημάτων έχει δείξει πως η αξιοπρέπεια της ζωής της βάσης έχει πάντα μεγάλο αντίτιμο και η εξασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων της δεν αποτέλεσε ποτέ εξαίρεση αυτού του κανόνα. Απειλές, διωγμοί, εκτελέσεις, το εγχειρίδιο του κεφαλαίου δεν έχει ενδοιασμούς ή αδιέξοδα στις μεθόδους εκφοβισμού.

Μία ακόμη υπογραφή στα κεφάλαια αυτού του εγχειριδίου έρχεται να ξαναβάλει η Praktiker Hellas, η οποία θεωρεί πως μπορεί να αποθαρρύνει τους εργαζομένους της από το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους, του συνδικαλισμού και της συλλογικής απαίτησης, μέσω της παραδειγματικής απόλυσης του εργαζόμενου και συνδικαλιστή γραμματέα του παραρτήματος Λάρισας, αιτιολογώντας την απόφαση αυτή με άλλοθι την άρνηση της μονομερούς μεταβολής της σύμβασής του με εξευτελιστικούς όρους.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι της Praktiker απαιτούν τη μισθοδοσία που τους αναλογεί και τα εργασιακά τους δικαιώματα να είναι κατοχυρωμένα και στην πράξη. Σε αυτό το πλαίσιο μια απόλυση σαν και αυτή γίνεται ξεκάθαρα μεθοδευμένα και στοχεύει στην άτυπη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Σκοπός να σπείρουν το φόβο πως ο κάθε εργαζόμενος είναι μόνος και ανυπεράσπιστος ενάντια στις αποφάσεις των προϊσταμένων.

Γελιούνται.

Όσο ενθαρρυμένα κι αν νιώθουν για άλλη μια φορά τα αφεντικά από το πρόσφατο εργασιακό νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι δε θα είναι μόνοι τους, δε θα εκφοβηθούν, δε θα σταματήσουν να παλεύουν και – όπως απέδειξαν οι πρόσφατες νίκες στην e-food και τη COSCO – θα κάνουν τις απαιτήσεις τους πραγματικότητα.

Και σε αυτές τις μάχες θα μας έχουν δίπλα τους.

Άμεση ανάκληση της εκφοβιστικής απόλυσης του εργαζόμενου και συνδικαλιστή Δ.Γ.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων της Praktiker Hellas.

Ούτε βήμα πίσω

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ