Συγκέντρωση στα Public στο Αιγάλεω

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

«Και κόβιντ να χεις, στα Public πας για δουλειά»

Δυο χρόνια τώρα πανδημία κράτος και κεφάλαιο δεν παύουν να μας εκπλήσσουν για το πόσο αδίστακτα ικανοί είναι στο να ξεζουμίζουν την κοινωνική βάση κι έπειτα να σφυρίζουν αδιάφορα. Τόσον καιρό η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας κουνάει το δάχτυλο με κηρύγματα περί ατομικής ευθύνης, τη στιγμή που όχι μόνο δεν προωθεί την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, αλλά με απόφαση του φασίστα Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, τώρα βάζει λουκέτο και σε δημόσια νοσοκομεία. Κι αυτοί που κάνουν μπίζνες στη δημόσια υγεία, κι όχι μόνο, τρίβουν τα χέρια τους από μακριά.

Και προφανώς, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, όταν απ’ τη μια έχουμε τα αφεντικά κι απ’ την άλλη την εργατική τάξη, ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Τέτοια είναι και η περίπτωση των Public. Θυμόμαστε όλοι/ες το περιστατικό κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, όταν προϊστάμενος του καταστήματος Public στον Αγ. Δημήτριο απάντησε σε εργαζόμενη, που ενημέρωσε ότι εμφάνισε συμπτώματα, «πάρε ένα ντεπόν και έλα για δουλειά».

Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα Public, όπως και κάθε μεγαλοεπιχείρηση, κάνουν ό,τι ξέρουν καλύτερα, προσπαθώντας να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν, βάζοντας σε κίνδυνο τους/τις εργαζόμενους/ες. Πόσο μάλλον μετά το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των αφεντικών, πόσο μάλλον εν μέσω παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Γι’ αυτό και στα Public οι εργαζόμενοι/ες δουλεύουν 10ωρα και 11ωρα, όχι λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά επειδή αποφασίζουν τα Public να βγάλουν τη δουλειά με λιγότερα χέρια, άρα με λιγότερο κόστος, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία, μιας και όπως φαίνεται δε δίνουν δεκάρα τσακιστή αν κάποιος/α νοσήσει. Γι’ αυτό γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων σε διάφορα καταστήματα, στέλνοντάς τους σαν πιόνια από δω κι από κει, αφού το μόνο που ενδιαφέρει τα μεγαλοστελέχη είναι οι αριθμοί, τα κόστη και τα κέρδη. Γι’ αυτό και στις αποθήκες των Public, μαζί με τα εμπορεύματα στοιβάζονται εργαζόμενοι/ες (μιας και για τον καπιταλισμό εμπορεύματα είμαστε κι εμείς), ενώ τάχα μας λένε ότι τηρούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και πάντα τα επικαλούνται.

Η παρέμβασή μας σήμερα στο κατάστημα Public στο Αιγάλεω αποτελεί μια μικρή ένδειξη της αλληλεγγύης μας στους/στις εργαζόμενους/ες στα Public, στεκόμενοι/ες απέναντι σε όποια εργασιακή γαλέρα κάνει μπίζνες στις πλάτες μας, απέναντι στη εγκληματική πολιτική κράτους και κεφαλαίου.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ