Συγκέντρωση στο Κωνσταντοπούλειο Γ.Ν. Νέας Ιωνίας (πρώην Αγία Όλγα)

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Η εκμετάλλευση της συνθήκης της πανδημίας του Covid-19 με σκοπό την καθολική επίθεση στο Ε.Σ.Υ. συνεχίζει σταθερά την πορεία της δύο χρόνια μετά. Ενώ η πανδημία μονοπωλεί το προσκήνιο, κάθε άλλη ανάγκη περίθαλψης και ιατρικής επέμβασης συνεχίζει να υφίσταται, ειδικά στον κόσμο της βάσης – της τάξης που υφίσταται τη φτώχεια, τα εργατικά ατυχήματα και κάθε άλλης μορφής βίας που γεννούν οι εξουσιαστές της.

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ανέλαβε να μεταθέσει την κάλυψη αυτών των αναγκών στους κλινικάρχες και σε τσέπες ιδιωτών. Με αυτόν το στόχο και με πρόφαση την πανδημία ταχέως θεσμοθετήθηκε ο δήθεν καθολικός περιορισμός διεξαγωγής χειρουργικών επεμβάσεων. <<Δήθεν>> διότι αυτό το μέτρο υπήρξε απλά ένα κλείσιμο του ματιού στις κλινικές πως οι μεγαλύτερες ουρές αναμονής θα έσπρωχναν εκβιαστικά τον κόσμο στα χέρια τους, αλλά ακόμη και μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, όπως ο Νίκος Σύψας, λειτούργησαν συμβουλευτικά, υποδεικνύοντας σε κλινικάρχες και τους τομείς τους πως να διατηρούν πλήρες πρόγραμμα πάρα τους περιορισμούς. Πολλές κλινικές κατέληξαν να έχουν έως και αυξημένο πρόγραμμα χειρουργείων, πάντα με το αζημίωτο.

Ενώ συμβαίνει αυτό, οι κομματικά ταγμένες διοικήσεις των νοσοκομείων ακολουθούν ευλαβικά τη γραμμή απαξίωσης των δομών του Ε.Σ.Υ., όπως είδαμε και παλαιότερα με την εκδικητική μετάθεση και απόλυση του Κώστα Καταραχιά στις αρχές του 2021. Μια ακόμη τέτοια απόπειρα τρομοκρατίας πραγματοποιείται στο Κωνσταντοπούλειο Γ.Ν. Νέας Ιωνίας, όπου η οφθαλμολόγος Χρύσα Τερζίδου διώκεται πειθαρχικά από τη διοίκηση του νοσοκομείου επειδή είχε το, εγκληματικό μάλλον κατά τους κυβερνώντες, θράσος να χειρουργήσει εκτάκτως εκτός προγράμματος και να αποτρέψει την τύφλωση ενός άστεγου συνανθρώπου μας.

Σύμφωνα με το προσωπικό του τμήματος υπάρχει και η δυνατότητα και η θέληση να χειρουργούν με πλήρες πρόγραμμα και έχει ζητηθεί επανειλημμένα. Είναι σαφές, λοιπόν, πως η μόνη απειθαρχία που διαπράχθηκε είναι πως η γιατρός δεν είχε κάποιον κλινικάρχη να καρπώνεται την εργασία της. Ή, στην περίπτωση του άστεγου συνανθρώπου μας, ότι δεν τον άφησε να έχει την κατάληξη που θεωρούν πως αναλογεί στη θέση του.

Κράτος και κεφάλαιο θέλουν την πίτα δικιά τους και όποιος τους χαλάει τη συνταγή θα προσπαθούν να αφανίζεται παραδειγματικά. Σε εμάς πέφτει η προστασία των κεκτημένων της βάσης και η απαίτηση ακόμη περισσότερων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ