Συναυλία Αλληλεγγύης | 12.06.22 | Γεωπονική Σχολή

Πέμπτη, 28 Απριλίου, 2022

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Γεωπονική Σχολή Αθηνών

Ώρα έναρξης: 20.00

Παρουσίαση δίσκου // Unwound – “Moebius”

Συμμετέχουν:

aeon // αντίγνωμος // δύο_μηδέν_δύο_μηδέν // grut.818 // κάτω από το γείσο // saiva jr. // sponty.

(δυστυχώς ο cortés δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει)

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη δίκη των Ν. Ποργιώτη & Γ. Καλαϊτζίδη

***

Στις 21 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο κτίριο της Βουλής ως συμπαράσταση στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα που διεκδικούσε τις άδειες που δικαιούταν. Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο μέλη μας, στα οποία έχει επιβληθεί εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα, ενώ η κατηγορία της “πρόκλησης φθοράς σε κτίριο ιδιαίτερα μεγάλης πολιτιστικής αξίας” είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, κάτι πρωτοφανές για παρέμβαση με μπογιές, και επισύρει ποινή φυλάκισης από 1 ως 10 χρόνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος και οι μηχανισμοί του σέρνουν μέλη μας σε κακοστημένες δίκες, προσπαθώντας να κάμψουν τη συλλογικότητά μας. Η νομική ακροβασία που χρησιμοποιείται αυτή τη φορά προκειμένου να χαρακτηριστεί μια πολιτική παρέμβαση ως κακούργημα είναι ένας νόμος που θεσπίστηκε για να καταπολεμήσει βασικά την αρχαιοκαπηλία, και ο χαρακτηρισμός ως “μνημείο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας” του κτιρίου εντός του οποίου τα τελευταία χρόνια ψηφίστηκαν όλα τα αίσχη που νομιμοποίησαν τη λεηλασία και την ισοπέδωση μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Καλούμε όλους και όλες στη Συναυλία Αλληλεγγύης που θα γίνει στις 12 Ιουνίου στη Γεωπονική και επίσης να στηρίξουν με την παρουσία τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Λουκάρεως) στις 27 Ιουνίου.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ