Παρέμβαση στο κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής στη Μεσογείων

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ακρίβεια, κρίσεις, πόλεμοι. Οι μόνες σταθερές που έχουμε παρατηρήσει. Κάθε ένα από αυτά και μία ακόμη ευκαιρία για το κεφάλαιο να σφίξει το ζωνάρι, να μας χρεώσει το λογαριασμό και να μας καταδικάσει σε μία ζωή επισφάλειας, να είμαστε πάντα έναν λογαριασμό μακριά από την καταστροφή μας.

Οι ταχυμεταφορείς είναι ένας τομέας εργασίας που αυτήν την απομύζηση την έχει βιώσει στο έπακρο. Κατώτατοι μισθοί, ανασφάλιστη εργασία, ελάχιστη έως μηδαμινή κάλυψη λειτουργικών εξόδων και εξοπλισμού, οι αυθαιρεσίες των αφεντικών δεν έχουν τελειωμό για την εργασία, η οποία κρατάει ζωντανό τον αστικό ιστό σχεδόν σε κάθε επίπεδο.

Όσο κι αν το κεφάλαιο πουλάει ιστορίες για αξιοκρατίες, παραμύθια για σκληρή εργασία που ανταμείβεται και ευέλικτες οδούς προς την ποιότητα ζωής, η πρακτική τους μιλάει από μόνη της: Εάν μπορούν να προσληφθούμε σαν σκλάβοι, τότε θα φροντίσουν να είναι η μόνη μας επιλογή.

Μέσα από αυτήν την πραγματικότητα, με όλα τα παραμύθια ευζωίας να έχουν καταρρεύσει, ο κόσμος της βάσης πλέον παλεύει για όσα του ανήκουν, μέσα από τα σωματεία βάσης ως μόνη δυνατότητα να σταθεί κανείς ενάντια στα αχόρταγα αφεντικά.

Για αυτό κάθε προσπάθειά τους να σταθούν συλλογικά διπλά στους εργαζόμενους την πολεμάνε κατά μέτωπο, χέρι-χέρι με το κράτος, όπως και έγινε με την διπλή προσαγωγή μελών του ΣΒΕΟΔ που απαιτούσαν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους Π.Γ., ο οποίος απολύθηκε εκδικητικά από κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στην Κηφισιά, επειδή είχε προηγουμένως απεργήσει στην πανεργατική απεργία της 6ης Απριλίου.

Τα μέλη του σωματείου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της απόλυσης του συναδέλφου τους στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στη Μεσογείων όπου και προσήχθησαν. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο και συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους όπου και προσήχθησαν ξανά, αυτή τη φορά και άτυπα χωρίς να υπάρξει καταγραφή.

Το κράτος δείχνει τα δόντια του ενάντια σε αυτούς που στέκονται ενωμένοι ενάντια στο κεφάλαιο. Η επίδειξη ισχύος τους, όμως, δείχνει και το φόβο τους πως συλλογικά έχουμε την ισχύ να σταθούμε αξιοπρεπώς.

Ξέρουν καλά ότι ενωμένοι μπορούμε να τους κόψουμε την αυθαιρεσία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ. Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ Π.Γ.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ