Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα: Για τα τελευταία γεγονότα στο ΑΠΘ

Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 στον περίβολο του κτιρίου θετικών επιστημών του ΑΠΘ είχαμε ένα ακόμη περιστατικό δολοφονικής βίας από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε φοιτητή. Μπάτσος των ΜΑΤ έριξε βομβίδα κρότου λάμψης σε ευθεία βολή στα κεφάλια των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν για το γκρέμισμα του στεκιού στο βιολογικό και για την εγκατάσταση ένοπλης πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός των σχολών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά έναν από αυτούς.

Την εποχή που όλη η κοινωνία και ειδικά οι νέοι βάλλονται από παντού εξ αιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται από τους διαχειριστές της εξουσίας, η μόνη απάντηση στα προβλήματα που καθημερινά βιώνουμε είναι νέα κατασταλτικά μέτρα και βία.

Είναι υπόθεση όλων των νέων ανθρώπων στον τόπο μας να μην αφήσουν τις ζωές τους να γίνουν γρανάζια ενός συστήματος που αναπαράγει δυστυχία και εξαθλίωση.

Έτσι λοιπόν όταν θίγεται το ερώτημα «Βιβλιοθήκες ή βαριοπούλες» απευθύνεται στους πειθήνιούς τους. Γιατί αυτά τα παιδιά δε βρίσκονται εκεί τυχαία. Ξέρουν να εκτιμούν και να χρησιμοποιούν και τα δύο μέσα, και όποιο άλλο χρειαστεί, για την υπεράσπιση των ζωών και των ιδανικών τους.

Είναι καιρός για αγώνες όπως αυτοί που η ιστορία έχει δείξει ότι ξέρουμε να δίνουμε όταν χρειαστεί.

Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ