Ανακοίνωση για την απεργία πείνας του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη

Τετάρτη, 1 Ιουνίου, 2022

Ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται από τις 23 Μάιου σε απεργία πείνας με βασικό αίτημα τον τερματισμό του εγκλεισμού του στις φυλακές. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μπορούσαμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι στην επιλογή του και να τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε.

Αυταπάτες δεν έχει ο Γιάννης και η πορεία της ζωής του μας λέει ξεκάθαρα ότι ποτέ δεν είχε. Βρίσκεται στο στόχαστρο του κράτους για πάνω από 12 χρόνια για την δράση του και τις επιλογές του, τα οκτώμισι από αυτά έγκλειστος στις φυλακές, παρά το γεγονός ότι πληρούνται πλέον οι τυπικοί λόγοι για την απελευθέρωση του.

Γνωρίζουμε όπως και εκείνος ότι οι νόμοι και οι θεσμοί του κράτους δεν ισχύουν και δεν λειτουργούν για όλους με τον ίδιο τρόπο, όπως γνωρίζουμε ότι η συνθήκη του κοινωνικού πολέμου στην οποία βρισκόμαστε δεν είναι εύκολη και ενίοτε απαιτεί θυσίες.

Η απεργία πείνας του συντρόφου είναι ένα κάλεσμα σε αγώνα για τον κάθε ένα από εμάς, από το μετερίζι που ο κάθε ένας μας επιλέγει. Είναι ένα κάλεσμα σε αγώνα με πρόταγμα την ατομική και συλλογική ελευθερία, ενάντια σε ένα σύστημα που επιτάσσει στους υπηκόους του να κάθονται ήσυχοι στα αυγά τους δεχόμενοι στωικά την όποια αυθαιρεσία.

Το εξουσιαστικό σύστημα βαφτίζει “τρομοκράτες” και “εξτρεμιστές” όσους επιλέγουν να αναλάβουν δράση και να αγωνιστούν ενάντιά του, ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και την αλλοτρίωση που αυτό επιφυλάσσει σε όσους δεν ανήκουν στην τάξη των προνομιούχων.

Εμείς με την σειρά μας καλούμε όλους και όλες που δε βολεύονται με αυτή την συνθήκη να στηρίξουν τον σύντροφο Γιάννη στον αγώνα του, ώστε να τον κερδίσει, να μπορέσει να ζήσει λεύτερος και να συνεχίσει να αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ