Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Ανακοίνωση για υπόθεση βιασμού 2 γυναικών στο Andromeda Spa

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

TW: Βιασμός, Κακοποίηση, Εγκλεισμός

Στις 03/07/2021 ο Ευάγγελος Γεωργίου (Ε.Γ.), συνδιαχειριστής του Andromeda Spa με τη σύζυγό του, συλλαμβάνεται με τις κατηγορίες βιασμού κατ’ εξακολούθηση και κατακράτησης δύο κοριτσιών (16 & 17 χρονών) κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης εύρεσης εργασίας.

Οι καταγγελίες των κοριτσιών και προηγούμενες αυτών φέρνουν στην επιφάνεια και τη συστηματική προσπάθεια επιβολής και ταπείνωσης γυναικών από τον Ε.Γ. από την πλατφόρμα του εργοδότη:

Ο Ε.Γ. προσέγγιζε νεαρά κορίτσια και από τη θέση εξουσίας του εργοδότη/ειδήμονα σε spa – κέντρο ευεξίας επιτιθόταν ως κριτής στη δυνατότητα και τα “προσόντα” των κοριτσιών να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στο χώρο του modeling. Την ίδια στιγμή παρουσιαζόταν ως ο από μηχανής σωτήρας τους, ο οποίος μπορούσε να προσφέρει την ιδανική λύση για τις “παραλίγο μοντέλο” γυναίκες που τον συναντούσαν, μία θέση εργασίας στο spa που διατηρούσε μαζί με τη σύζυγό του.

Η συνέντευξη που ακολουθούσε, όμως, θα αποκάλυπτε και την επόμενη διάσταση υπηρεσιών που παρέχει το spa όταν κλείνουν οι πόρτες, καθώς από τις κοπέλες ζητήθηκε πως αν χρειαστεί καλό θα ήταν να καλύπτουν και άλλες ανάγκες της “ευεξίας” των πελατών.

Όταν η όλη διαδικασία grooming και απόπειρας εκμετάλλευσης των αναγκών βιοπορισμού των κοριτσιών δεν οδήγησε στην πειθάρχησή τους και τα σχέδιά του για το μέλλον τους, ο Ε.Γ. κλείδωσε τις πόρτες και βίασε τις δύο κοπέλες.

Μέχρι πρότινος ένα τέτοιο περιστατικό στην κοινωνία μας θα άφηνε ένα στίγμα βαρύτερο από τη θέληση των θυμάτων να μιλήσουν. Από την παραβιαστική συμπεριφορά μέχρι και το βιασμό θα υπήρχαν και ακόμη υπάρχουν οι εξουσιαστές που θα γύριζαν το βάρος της ευθύνης στο θύμα, φιμώνοντάς το και δίνοντας άλλοθι και ελαφρυντικά στο θύτη. Όμως αυτό το στίγμα σπάει, όπως μας έχουν αποδείξει και οι υποθέσεις της Γεωργίας, των θυμάτων του Λιγνάδη, του Φιλιππίδη και τόσων ακόμη. Τα θύματα ύψωσαν φωνή.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως αλλάζει και η ισορροπία των εξουσιών, όπως είδαμε και πρόσφατα στην περίπτωση της αθώωσης του προπονητή ιστιοπλοΐας και την απροκάλυπτη συγκάλυψη του Βασίλη Λεβέντη. Το κράτος, ο κεφαλαιοκράτης, ο εργοδότης, ο προϊστάμενος, ο οικογενειάρχης, το αρσενικό και η “φύση του”, όλα είναι μέρος του πύργου της πατριαρχίας και παρ’ ότι δεν είναι κάθε όροφος ισάξιος στον καπιταλισμό, το δίκαιο της αστικής δημοκρατίας θα φροντίσει και για το ισόγειο όποτε μπορεί.

Καμία έκβαση δικαστικής αίθουσας δε θα αναλογεί ή θα μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω για αυτές τις κοπέλες. Ο Ε.Γ. δεν ανήκει στην οικογένεια Λεβέντηδων και μπορεί εύκολα να είναι η συμβολική θυσία της δικαιοσύνης για να πείσει την κοινωνία ότι λειτουργεί, όμως όπως και ο Β. Λεβέντης, εκείνη την ημέρα ο Ε.Γ. έκλεψε ένα κομμάτι τους για πάντα.

Αυτό που δε θα έχει σε κάθε περίπτωση ο Ε.Γ. είναι η πολυτέλεια να ζήσει με αυτό ως ένας αξιοσέβαστος πατέρας οικογενειάρχης επιχειρηματίας, την πολυτέλεια να ύφαινε το δικό του παραμύθι όταν γυρνούσε, την πολυτέλεια να μην ήξερε κανείς. Ο Ε.Γ. είναι ένας βιαστής.

Στις 27/6 πραγματοποιείται η συνέχεια της δίκης του Ε.Γ. και δε θα έχει ούτε την πολυτέλεια να γίνει μακριά από τα μάτια της δημοσιότητας.

Καμία φίμωση ξανά. Δίπλα σε κάθε θύμα. Η φωνή τους να ακουστεί μέχρι το τέλος.

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ