Φεμινιστικός τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης στην Πλ. Εξαρχείων την Παρασκευή 22/7

Τρίτη, 19 Ιουλίου, 2022

Την Πέμπτη 14/7 στην οδό Ψελλού, μέρος της γειτονιάς των Εξαρχείων, μια γυναίκα δέχτηκε επίθεση από δύο άντρες και υπήρξε θύμα ληστείας, ξυλοδαρμού και απόπειρας βιασμού ο οποίος αποτράπηκε από την κατακραυγή του κόσμου στα μπαλκόνια. Στη συνέχεια βρέθηκε αντιμέτωπη με τη συνήθη απαξιωτική στάση και χλεύη της αστυνομίας και ο βασανισμός της ολοκληρώθηκε με την αναμονή ιατροδικαστή για μία ολόκληρη ημέρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Αυτή είναι μόλις μία από τρεις έως τώρα γνωστές περιπτώσεις επιθέσεων στο σημείο, με πόσες ακόμη που δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Η συνεχής επέκταση του μαρτυρίου της δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένη. Είναι μια πραγματικότητα που έχουμε δει να επαναλαμβάνεται και να αναδεικνύει τη συστημικότητα της πατριαρχίας σε κάθε επίπεδο των ζωών μας. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια των αλλεπάλληλων οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων βιώνουμε κάθε μορφή εξουσίας να γιγαντώνεται και να επιβάλλεται με κάθε δυνατό μέσο και ένταση. Από τις ναρκομαφίες, το κεφάλαιο και την καταστολή του κράτους μέχρι τους γυναικοκτόνους και τους βιαστές, η επίθεση στις ζωές μας και τα σώματα μας είναι καθολική και συνεχής.

Αυτή η πραγματικότητα έρχεται συνεχώς να μας υπενθυμίσει πως οι κοινότητες μας και η ακεραιότητά μας δε μπορεί να εξασφαλιστεί από κανέναν άλλον παρά εμάς. Η απάντηση μας δε μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο.

ΩΣ ΕΔΩ.

Παίρνουμε πίσω τη γειτονιά μας, παίρνουμε πίσω τις ζωές μας.

Καμία ποτέ ξανά μόνη ενάντια στους κακοποιητές μας, καμία ανοχή στο καθεστώς συγκάλυψης.

Όλες/Όλοι στη συγκέντρωση στην Πλατεία Εξαρχείων την Παρασκευή 22/7, 8 μ.μ.

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ