Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Mantis Group στη Φυλή για τους απεργούς στη ‘ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ’

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022

Άλλη μια νέα μεγάλη επενδυτική φούσκα έλαβε χώρα στον τόπο που κάποιοι από τους ντόπιους τσαρλατάνους του θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι αποτελεί τη Μέκκα των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης. Και αναφερόμαστε φυσικά στην εξαγορά της ‘’ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ’’ από τον όμιλο εταιρειών ‘’Mantis Group’’, μια εξαγορά που όπως και πολλές άλλες εξαγορές βιομηχανικών επιχειρήσεων ακολουθεί τη γνωστή πεπατημένη. Υπουργοί και μεγαλοαστοί μπαίνουν στη μέση, για να μην κολλήσει η δουλειά σε κανένα ‘’γραφειοκρατικό εμπόδιο’’, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία απολύει κατά ριπάς και προχωράει στη συνολική επίθεση κατά των ήδη υπαρχόντων εργαζομένων, ενώ χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες, είτε μετατίθενται για αργότερα, είτε παραγράφονται.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης έχουν οργανώσει εδώ και ένα μήνα 24ωρη κυλιόμενη απεργία για να εναντιωθούν και να απαιτήσουν την άμεση ανάκληση των 15 απολύσεων στις οποίες προχώρησε η ‘’νεοσύστατη’’ εταιρεία, δείχνοντας τα δόντια της με το καλημέρα. Πέραν αυτού, βέβαια, οι απεργοί απαιτούν και το αυτονόητο, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κι όχι ατομικών όπως το θέλει η εταιρεία, ως τη μόνη εγγύηση αντίστασης απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Στην απεργία φυσικά η εταιρεία απάντησε με τον κλασικό τσιφλικάδικο τρόπο. Με μπάτσους των ΜΑΤ και απεργοσπάστες. Χωρίς να σταματήσουν εκεί μάλιστα συνέλαβαν και 2 συνδικαλιστές, ένας εκ των οποίων είναι ο Γιάννη Φραγκίδης πρόεδρος του σωματείου. Και σα να μην έφτανε αυτό, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κήρυξε παράνομη την απεργία. Μία συνθήκη τρομοκρατίας δηλαδή και υποτίμησης της εργασίας, άρα και των ζωών μας, που εργαζόμενοι και εργαζόμενες την αντιμετωπίζουμε δεκαετίες, με το νόμο Χατζηδάκη να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη για όλα αυτά, τη φέρουν τα αδέρφια Κρομμύδα, πρόεδρος ο ένας και διευθύνων σύμβουλος ο άλλος της ‘’Mantis Group’’, με τον δεύτερο μάλιστα να είναι γαμπρός του υπουργού του Μητσοτάκη Σκρέκα, και ο Νίκος Κεράνης, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ‘’ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ’’, και καλό είναι να μαζευτούν.

Σε αυτήν την περίοδο που η ακρίβεια όλο και βαθαίνει, και καλούμαστε ως βάση της κοινωνίας να παλεύουμε για τόσα και τόσα αυτονόητα, το ψωμί των εργαζομένων δεν πρέπει να διαπραγματεύεται, και αυτό είναι στο χέρι μας.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ 15 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ρουβίκωνας

 

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ