Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας – Αλληλεγγύη με την Όλγα

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Όλγα Δημητρακοπούλου βρίσκεται εδώ και οκτώ μήνες καθηλωμένη σε «αναμονή» σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι. Παράλληλα αποτελεί μία επιζώσα έμφυλης κακοποίησης και ακραίου ξυλοδαρμού από τον τότε σύντροφό της, που την άφησε σε μεγάλο βαθμό παράλυτη και μη λειτουργική.

Οι γονείς και το περιβάλλον της ζητούν με κάθε πιθανό τρόπο να βρεθεί μία θέση σε ένα κέντρο αποθεραπείας και φροντίδας καθότι οι ίδιοι αδυνατούν να καλύψουν το ήδη αυξημένο κόστος αυτής, και η Όλγα χρειάζεται εξειδικευμένη μέριμνα προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί μερικώς η υγεία της. Οι εκκλήσεις τους για το αυτονόητο πέφτουν όμως συνεχώς σε τοίχο, αφού μέχρι τώρα καμία προσπάθεια δεν έχει γίνει ούτε από το Υπουργείο Υγείας στο οποίο και απευθύνθηκαν συγκεκριμένα, ούτε από κανέναν άλλον κρατικό θεσμό ή λειτουργό προκειμένου να σωθεί η Όλγα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο κλειστά παραμένουν τα κρατικά αυτιά και στόματα αναφορικά με την έμφυλη κακοποίηση. Πρόσφατα μάθαμε κι ότι ανοίγουν μόνο για να πουν στις γυναίκες «μιλήστε, καταγγείλτε την κακοποίηση» και μετά είστε μόνες σας. Δεν υπάρχει καμιά στήριξη και καμιά δικαιοσύνη για τα θύματα βιασμού, για τις δολοφονημένες, για όλες εκείνες που παλεύουμε να υπάρχουμε μέσα σε ένα βαθιά ζοφερό σύστημα μέχρι να το αλλάξουμε.

Κι αυτό όταν ο κόμπος έχει φτάσει καιρό τώρα στο χτένι και πλέον οι γυναίκες γίνονται αριθμοί 1, 2, 3… 17 γυναικοκτονίες μόνο από την αρχή του 2022, άλλες τόσες το 2021, και… και το ελληνικό κράτος διαπράττει αργά και βασανιστικά μία ακόμα όσο μένει άπραγο, αντί να τσακιστεί να εξασφαλίσει στην Όλγα όλα αυτά που χρειάζεται για να επανέλθει στο μέγιστο βαθμό που αυτό είναι δυνατό.

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου καλούμε σε δημόσια συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 18:00. Η Όλγα και η οικογένειά της δεν είναι μόνοι στη διεκδίκηση της ζωής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΟΛΓΑ

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ