Φεμινιστικός τομέας Ρουβίκωνα: Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη στο Ν. Ψυχικό

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Τον Ιανουάριο του ’22 η Όλγα Δ. ξυλοκοπείται βάναυσα από τον σύντροφό της και νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στον Ευαγγελισμό. Μετά από μια δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η γυναίκα χρειάζεται να εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης ώστε να ανακτήσει μέρος της λειτουργικότητάς της. Η οικογένειά της απευθύνεται στην υφυπουργό υγείας Ζωή Ράπτη ώστε η Όλγα να εισαχθεί σε δημόσιο κέντρο αποκατάστασης, η οποία αδιαφορεί παντελώς για την περίπτωση, με αποτέλεσμα η Όλγα να απορριφθεί από 3 δημόσια κέντρα. Η οικογένεια, μη έχοντας τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στα δυσβάσταχτα έξοδα νοσηλείας ενός ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης, απευθύνει δημόσια έκκληση, ώστε με σύμμαχο την κοινωνική αλληλεγγύη, εφόσον η κρατική μέριμνα απουσιάζει εντελώς, να μπορέσει να καλύψει τη νοσηλεία της Όλγας σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Όντως, μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης και χωρίς την παρέμβαση του υπουργείου, η Όλγα Δ. πριν από λίγες ημέρες μεταφέρεται σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης.

Μπορεί η γυναίκα να λαμβάνει πια την φροντίδα που έχει ανάγκη, οι πολιτικές ευθύνες όμως του κράτους και του Υπουργείου Υγείας δεν σταματούν εδώ. Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά. Τί κι αν κάθε χρόνο μετράμε δεκάδες γυναικοκτονίες και χιλιάδες κακοποιήσεις ανά την χώρα. Η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει για την ευαισθησία της σχετικά με φεμινιστικά και γυναικεία ζητήματα, διατεινόμενη ότι συμπαραστέκεται σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια και θέλει να μιλήσει. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι το κάνει, απλώς, για να ξεπλύνει την αναλγησία και την αδιαφορία της, αφού δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για την προστασία, την νοσηλεία και την αποκατάσταση των θυμάτων έμφυλης βίας. Πώς να εκπλαγούμε βέβαια, όταν η κυβέρνηση και οι πολιτική προϊστάμενοι του Υπουργείου Υγείας, Πλεύρης, Ράπτη και λοιποί, με τις συνειδητές νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους επιλογές, έχουν ισοπεδώσει πλήρως το ΕΣΥ, έχοντας για παράδειγμα, αφήσει τόσες χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν, λόγω της πανδημίας του covid, εκτός ΜΕΘ ή έχοντας αφήσει 3000 παιδιά σε μια άθλια λίστα αναμονής για ένα χειρουργείο, εφόσον άφησαν το νοσοκομείο Παίδων χωρίς γιατρούς. Το Υπουργείο Υγείας έχει επιλέξει να παραδώσει τις ζωές μας, των οικονομικά εξαθλιωμένων από την ακρίβεια ανθρώπων, στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ως εκ τούτου εκπληρώθηκαν, σε αυτή τη φάση, οι λόγοι του δημοσίου καλέσματός μας σε μια ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την περίπτωση της Όλγας Δ., όποτε και ακυρώνεται η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί τη Δευτέρα 3/10/2022, έξω από το υπουργείο Υγείας. Δεν ξεχνάμε όμως την αναλγησία του κράτους και προσωπικά της υφυπουργού Ράπτη. Γι’ αυτό και σήμερα το μεσημέρι, μέλη του φεμινιστικού τομέα του Ρουβίκωνα πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Ράπτη στο Ψυχικό.

Με την Όλγα

Με κάθε Όλγα

Φεμινιστικός τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ