Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Καταδικάζουμε την πολιτική δολοφονία της αγωνίστριας Nagihan Akarsel από τουρκικές δυνάμεις κατοχής

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Καταδικάζουμε την πολιτική δολοφονία της αγωνίστριας Nagihan Akarsel από τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

Ακολουθεί μεταφρασμένο κείμενο από την Ακαδημία της Jineolojî:

Η φίλη μας Nagihan Akarsel, μέλος της Ακαδημίας για τη Jineolojî και μέλος της Συντακτικής Ομάδας του περιοδικού Jineolojî έπεσε μάρτυρας εξαιτίας μιας ένοπλης επίθεσης στη Σουλεϊμανίγε στις 9:30 το πρωι της 4ης Οκτωβρίου .

Με θυμό και οργή, καταδικάζουμε αυτήν τη δολοφονία, η οποία είναι μία από τις πρόσφατες πολιτικές δολοφονίες που διεξήχθησαν από τις φασιστικές και ηγεμονικές δυνάμεις ενάντια στις αντιστεκόμενες γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Καλούμε την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν να βρει τους δράστες αυτής της δολοφονίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτή η δολοφονία είναι συνέχεια των στυγνών δολοφονιών των Yasin Bulut, Mehmet Zeki Çelebi και Suhel Xorşid. Αν αυτή η υπόθεση δολοφονίας δεν διερευνηθεί, η κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν θα αντιμετωπίσει την οργή του κύματος της γυναικείας επανάστασής μας που ανεβαίνει.

Η Nagihan υπήρξε δραστήρια στο νεολαιίστικο κίνημα του Πανεπιστημίου, στον τύπο και στις προσπάθειες για τη Jineolijî. Συμμετείχε για πολύ καιρό στον αγώνα για τη Γυναικεία Απελευθέρωση στο Κουρδιστάν, και αντιστάθηκε για χρόνια στη φυλακή για αυτόν τον σκοπό. Κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων χρόνων της Γυναικείας Επανάστασης στη Ροζάβα, έκανε προσπάθειες για την ανάπτυξη των γυναικείων χρωμάτων της επανάστασης και προώθησε τις επαναστατικές εργασίες για τον γυναικείο διαφωτισμό μέσω της Jineolojî. Έπραξε αναλόγως σε ολόκληρη τη Ροζάβα και ιδιαίτερα στο Αφρίν, με τεράστιο θάρρος και αφοσίωση. Άγγιξε τις ψυχές και τις καρδιές των γυναικών στη Σενγκάλ (Σιντζάρ), που βίωσαν τις πιο βαριές μορφές κτηνωδίας του ISIS, όταν διενέργησε επιτόπια έρευνα για την κοινωνιολογία και την ιστορία της περιοχής. Το μέλος της Ακαδημίας μας για τη Jineolojî εργαζόταν στην Κουρδική Βιοβλιοθήκη των Γυναικών και στο Ερευνητικό Κέντρο της Σουλεϊμανίγε μαζί με γυναίκες από το Νότιο Κουρδιστάν. Ενώ εργαζόταν με γυναίκες από το Νότιο Κουρδιστάν, που βίωσαν τις πιο σοβαρές συνέπειες του φασισμού και των πολιτικών των εθνών-κρατών, η Nagihan δολοφονήθηκε βάναυσα από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

Θα θυμόμαστε για πάντα την Nagihan Akarsel, η οποία εργαζόταν εδώ και δεκαετίες για τη δημιουργία και ενίσχυση της ψυχικής και πνευματικής δύναμης της γυναικείας επανάστασης, το σύνθημα της οποίας Jin-Jiyan-Azadî αντηχεί σήμερα σε όλο τον κόσμο. Ενάντια στην ίδια νοοτροπία του πατριαρχικού φασισμού που δολοφόνησε βάναυσα την Jîna Aminî, αναπτύσσουμε τη γυναικεία επανάσταση σε όλο το Κουρδιστάν και πέρα από αυτό. Δηλώνουμε ότι θα εκδικηθούμε για τη σύντροφό μας Νagihan προωθώντας τον γυναικείο διαφωτισμό με την Jineolijî, ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού και της κυρίαρχης αρρενωπότητας.

Καλούμε όλες τις επαναστάτριες, δημοκρατικές  γυναίκες που μάχονται για την απελευθέρωση, ακαδημαϊκούς και διανοούμενους να καταδικάσουν αυτή την πολιτική δολοφονία. Καλούμε τη Shahnaz Ibrahim και την Kafia Suleiman, και όλες τις γυναίκες από το Νότιο Κουρδιστάν να πιέσουν την Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν να φωτίσει αυτή την πολιτική δολοφονία και να καταδικάσουν αυτή την επίθεση συμμετέχοντας σε δράσεις, για να ενωθούν με το γυναικείο επαναστατικό κύμα που βρίσκεται στα σκαριά στο Rojhilat (Ανατολικό Κουρδιστάν) με το σύνθημα Jin-Jiyan-Azadî.

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ