Παρέμβαση στο κατάστημα Κωτσόβολος στη Συγγρού

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, 2022

Νέος κύκλος εκπαίδευσης από τα αφεντικά. Τώρα λέει πρέπει να αποβάλλουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκαλεί η μισθωτή δουλεία. Δεν επιτρέπεται να νιώθουμε stress, απόγνωση, θυμό ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό για αυτούς, τοξικό για την εργοδοσία που αρμέγει ζωές και συλλέγει χρήμα. Το χρήμα ζητάει χαμόγελο, ευγένεια, φιλότιμο. Η βιομηχανική “επανάσταση” φτιάχνει τώρα ανθρώπινα ρομπότ. Όχι ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους. Ανθρώπους που γίνονται ρομπότ. Ασυνείδητους, απαθείς σε ζωή-ρόλο.

Ένα τέτοιο ανθρώπινο πείραμα αντοχής στην απλήρωτη υπερεργασία και στον εγκλεισμό, λες και είναι ιδιοκτησία του αφεντικού τους, βίωσαν εμποροϋπάλληλοι του Κωτσόβολου σε αρκετά απ’τα καταστήματά του. Μέσω αυτής της βιωματικής μάθησης ενίσχυσης της υποδούλωσης, οι εργαζόμενοι των καταστημάτων του, προετοιμάζονται να ανταπεξέλθουν ηρωικά στην μεγάλη ετήσια γιορτή βυθίσματος των μικρομεσαίων στη μαύρη τρύπα του κεφαλαίου. Εξ ου και “Μαύρη Παρασκευή”. Αποδίδουμε κι εμείς την ετυμολογία της στους υπέρογκους τζίρους της ημέρας. Όμως οι τζίροι αυτοί είναι καταλύτες συγκεντροποίησης και ακραίας ανισότητας. Οι περίοδοι γύρω από αυτή την μέρα νεκρώνουν για τους μαγαζάτορες. Το καταναλωτικό όργιο δε βασίζεται σε πραγματικές ανάγκες, αλλά σε υστερικό μάρκετινγκ που έχει καταλήξει πολλές φορές σε τραυματισμούς, βιαιοπραγίες ακόμα και σε θανάτους.

Πιστεύουμε στις μαύρες γιορτές. Σ’ αυτές που θα ρθουν όμως. Αυτές που θα μας λυτρώσουν από κάθε παράσιτο που μας επιβάλλεται. Αυτές που θα φέρνουν στην εργασία τη χαρά της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και στην κατανάλωση τα αναγκαία και ουσιαστικά στον υλικό μας κόσμο.

Τα stress tests θα τα επιστρέψουμε στους εμπνευστές τους. Δεν χρειαζόμαστε stress tests. Αρκούν η περηφάνεια και η αξιοπρέπεια του κάθε απλού ανθρώπου και όλων μας μαζί.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ