Ενημέρωση δικαστηρίου για την παρέμβαση στον ΣΕΒ το 2019

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2022

Οι κατ’ επανάληψη διώξεις για αναρτήσεις στα social media εναντίον του μέλους μας Γ. Καλαϊτζίδη, συνεχίζονται κανονικά σε αυτόν τον τόπο της “ελευθερίας” και της “δημοκρατίας”.

Μετά τον Μητσοτάκη, σειρά έχει ο Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), το μαγαζάκι δηλαδή κάθε ντόπιας καρικατούρας της οικονομικής ελίτ. Λίγες μέρες μετά την ανάδειξη του Μητσοτάκη στην εξουσία, τον Ιούλιο του 2019, ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε με μπογιές στο κτίριο του ΣΕΒ, λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή, ως απάντηση στη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ για την κατάργηση της νομικής κατοχύρωσης του κατώτατου μισθού.

Μία μέρα μετά, προσάγεται και συλλαμβάνεται ο σύντροφός μας Γ. Καλαϊτζίδης, με κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για δίεργεση σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων. Όλα αυτά, μάλιστα, όχι γιατί εντοπίστηκε στο σημείο της δράσης, όχι γιατί καταγράφηκε από κάποια κάμερα, αλλά γιατί δημοσίευεσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τη συγκεκριμένη δράση, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα-απάντηση στο δεξιό παρακράτος της ΝΔ και στο παραμάγαζο της δεξιάς που λέγεται ΣΕΒ, ότι “σε περίπτωση που η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντί μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε κι εμείς ανάλογα”, εννοώντας, όπως γράφει στη συνέχεια, μαζικές παρεμβάσεις σε τουριστικές περιοχές.

Με αφορμή αυτό το ποστ, λοιπόν, μπάτσοι και αστική δικαιοσύνη βρήκαν ευκαιρία να απλώσουν το χέρι τους και να στήσουν άλλη μια δίωξη παρωδία, καταδικάζοντας τον σύντροφός μας σε 9 μήνες πρωτόδικα. Μια καταδίκη μάλιστα πρωτοφανής, που αποτελεί ξεκάθαρη στοχοποίηση από πλευράς κράτους ενός αγωνιστή και μιας οργάνωσης που παλεύουν για τα αυτονόητα. Και αυτό το λέμε, γιατί ο σύντροφός μας είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που έχει καταδικαστεί με αυτήν τη χουντικής προέλευσης ποινή, της “διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων”, κάτι που για το προφίλ που έχει η ΝΔ με τους φασίστες υπουργούς, δε μας εκπλήσσει ιδιαίτερα. Παρόμοια δίωξη στο παρελθόν είχε ο Μιχαλολιάκος της Χ.Α, δηλωμένος ναζί και υπέρμαχος της χούντας, και αθωώθηκε. Ενώ η ίδια η ποινή των 9 μηνών για μια ανάρτηση και μόνο, δεν έχει επίσης προηγούμενο. Ό,τι και να πούμε για αυτήν τη διωκτική εργολαβία εναντίον του συντρόφου μας είναι λίγο.

Αύριο, 08/11, εξετάζεται η έφεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτήριο 2, αίθουσα 2 στις 09:00.

Κράτος, παρακράτος, μπάτσοι και δικαστές, χτυπώντας αλλεπάλληλα με δικαστικές διώξεις τον σύντροφό μας Γ. Καλαϊτζίδη νομίζουν πως κάνουν ζημιά στον Ρουβίκωνα. Εμείς τους απαντάμε με την καθημερινή μας δράση, και να ναι σίγουροι πως η κοινωνική βάση ξέρει πολύ καλά ποιοι είναι οι ένοχοι.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ